Tanntabbe: - Kan ikke snakke!

Fembarnsmora ville bare ha et penere smil. Det gikk ikke helt som planlagt …

TENNA PÅ TØRK: Sarah ville bare fikse litt på tennene sine, men endte i stedet opp med tenna på tørk. Foto: TikTok / @Sarahnash231
TENNA PÅ TØRK: Sarah ville bare fikse litt på tennene sine, men endte i stedet opp med tenna på tørk. Foto: TikTok / @Sarahnash231 Vis mer
Publisert

Kvinner har siden tidenes morgen brukt ulike grep for å endre på utseendet. De siste åra har skallfasetter blitt stadig mer populært.

Skallfasetter er et tynt lag med porselen som tilpasses slik at de passer på den synlige overflaten av tanna. De fungerer på samme måte som løsnegler for hendene, forklarer Smil tannlegesenter.

- De er svært tynne, mellom 0,3 og 0,5 millimeter i tykkelse, og svært sterke. De blir satt direkte på dine egne tenner og gir et naturlig utseende, skriver tannlegesenteret på sine sider.

Populær behandling

Ifølge tannlegesenteret er skallfasetter - eller porselensfasader, porselensfiner og porselensfasetter, som det også kalles - stadig mer populært blant befolkningen i Oslo.

Normalt sett er dette altså en form for kosmetisk tannpleie, som utføres hos tannpleier eller tannlege.

Fembarnsmora Sarah (40) ville imidlertid ta en liten snarvei, og kjøpte seg et sett «gjør det selv»-skallfasetter. Det gikk ikke helt etter planen …

- Jeg tror kanskje jeg formet dem litt feil, skriver hun i en video postet på TikTok. Her viser hun fram resultatet etter sin nye investering.

- Klarer ikke snakke!

Man kan trygt kalle det et bomkjøp, for de nye skallfasettene passer ikke. Ikke bare stikker de ut, de hindrer henne også i å lukke munnen skikkelig.

- Jeg klarer ikke engang å snakke, skriver hun i videoen.

@saranash5182 DIY vaneers gone wrong… 🤣🤣🤣😬 #vaneers #foryou #fyp #funny ♬ Oh No - Kreepa

Videre spør hun sine følgere: «Hva syns du? Er dette en suksess?».

- Kanskje jeg burde skaffe meg slike, så jeg slutter å snakke, skriver en kvinne i kommentarfeltet.

- Jeg ler så hardt!, skriver en annen.

Fikk fjernet dem

En tredje sier at hun har vurdert å kjøpe noe liknende, men nå ser det ut som om tvilen har slått inn:

- Vær så snill, fortell oss hva slags merke det er. Jeg har vurdert å kjøpe slike for rundt 5000 kroner, skriver hun.

Sarah opplyser ikke om hvor hun har kjøpt sine nye «tenner», eller hvor mye hun har betalt for dem.

Noen uttrykker også bekymring for hvordan Sarah skal greie å få dem av igjen. Dette skal være en ganske så lett operasjon.

I de siste videoene sine opptrer fembarnsmora uten skallfasetter, så det kan se ut som om hun greide å fjerne dem uten problemer.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer