Tante (52) blir sentralt vitne

BERGEN (Dagbladet): En ordinær krangel i et noe konfliktfylt forhold. Det er foreløpig forklaringen politiet har på at en 29 år gammel kvinne ble brutalt drept og parets tre uker gamle datter ble livstruende skadd av den 40 år gamle faren i Bergen fredag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Offerets 52 år gamle tante blir et sentralt vitne i saken. Hun bodde sammen med samboerparet de siste dagene.

Fredag skulle de to kvinnene og den lille babyen ut for å besøke venner. De hadde bestilt drosje og gikk ut av leiligheten ved 12-tida fredag formiddag.

Konfliktfylt forhold

De hadde ikke vært lenge ute av huset i Olsvikåsen før 40-åringen kom styrtende etter. Vitner skal ha forklart at han truet med å drepe dem, før han satte seg i en svart Volkswagen Golf, ruset opp motoren og kjørte over kvinnen flere ganger, til hun døde.

Tanta skal med andre ord ha sett alt som skjedde på kloss hold.

- Vi kan bekrefte at det har vært uoverensstemmelser og krangel mellom samboerparet i forkant av den tragiske episoden. Opplysninger i saken tyder også på at det har vært konfliktfylt tidligere. Jeg kan ikke si med sikkerhet hva som var årsaken. På dette spørsmålet har vi ikke kommet særlig langt ennå, sier politiadjutant Rune Malt i Bergen politidistrikt til Dagbladet.

Den 40 år gamle statsløse palestineren satt i avhør i mer enn tre timer fredag, og i nye timelange avhør i går.

- Han samarbeider under avhørene og har forklart at han har tatt livet av sin samboer. Det oppfatter vi som en bekreftelse på at han har gjort det med vilje. For øvrig spør han hvordan det har gått med datteren. Vi oppdaterer ham om datteren etter hvert som vi blir informert fra Haukeland sykehus, sier Malt.

- Veldig oppskaket

40-åringen har avslått tilbud om å bli assistert av advokat.

Han har avlagt utvidet blodprøve, men det foreligger ikke konkret mistanke om at han var beruset av alkohol eller narkotika. Mannen vil bli framstilt for varetektsfengsling i morgen. Siktelsen lyder foreløpig på forsettlig drap på samboeren og drapsforsøk på datteren.

Lensmann Harald Andersen i Laksevåg tok selv imot den drapssiktede 40-åringen da han meldte seg fredag.

- Han var veldig oppskaket da han kom til oss. Det var også vanskelig å få avhørt ham seinere på kvelden ettersom han var emosjonelt ute av stand til å gjøre rede for seg, sier Harald Andersen.

<B>FORSTÅR IKKE:</B> Politiadjutant Rune Malt.