Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tanum asylmottak evakuert

Samtlige 130 beboere ved Røde Kors asylmottak på Tanum i Bærum utenfor Oslo ble evakuert i kveld etter at Oslo politikammer mottok en bombetrussel mot asylmottaket.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det var en engelsktalende mann som ved 19-tiden ringte Oslo politikammers nødnummer med beskjed om at det ville gå av en bombe på Tanum asylmottak en halv time senere, opplyser politiinspektør Ellen Dehn Arvesen ved Asker og Bærum politidistrikt til NTB.

Politi, ambulanse og brannvesen rykket umiddelbart etter ut til mottaket. Tre bombehunder satt inn i arbeidet med å gjennomsøke bygningene.

- Hundene ble sendt inn en time etter at bomben angivelig skulle ha gått av, sier Arvesen som beskriver trusselen som en uspesifisert bombetrussel.

Alle de 130 asylsøkerne ble midlertidig plassert på et ungdomshjem like i nærheten av mottaket. Samtlige beboere vil trolig flytte tilbake til mottaket lørdag kveld.

- Så snart hundene er ferdige med å gjennomsøke bygningene, flytter beboerne tilbake, sier Arvesen.

(NTB)

<B>ALARMBEREDSKAP:</B> 130 mennesker måtte evakueres da en bombetrussel ble ringt inn mot Tanum asylmottak.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!