Tanum blir ny styreleder

Anne Carine Tanum blir ny styreleder i NRK. Direktør Kåre Rommetveit ved Universitetet i Bergen, oppnevnes som ny nestleder. Han begynner nestleder-jobben med permisjon og englandsopphold.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statsråd Ellen Horn avholder ekstraordinær generalforsamling i NRK for å oppnevne nytt NRK-styre i kulturdepartementet klokka 13.00 i dag. Hun skal holde en pressekonferanse med kulturministeren og den nye styrelederen en halvtime seinere. Men allerede nå har navnet på den nye styrelederen lekket ut. Det er Dagens Næringslivs nettavis som avslører sammensetningen av det nye styret.

Tanum, som ble konstituert etter at den forrige styrelederen Torger Reve trakk seg for to uker siden, blir ny leder.

- Jeg har ingen kommentar. Dere må forholde dere til departementet og generalforsamlingen, okay? sier Tanum til Dagbladet.no.

Direktør for Universitetet i Bergen, Kåre Rommetveit, blir styrets nye nestleder, skriver dn.no.

Rommetveit har bakgrunn som samfunnsviter og har vært universitetsdirektør i 11 år. Rommetveit befinner seg i øyeblikket på vei til England og skal oppholde seg ved Oxford University de neste tre månedene. Han har permisjon fran Universitetet i Bergen og var i formiddag ikke tilgjengelig for kommentar.

Rommetveit og Tanum sitter sammen i DnBs styre. Han er også styreleder for Festspillene i Bergen.

Internt i NRK har det vært knyttet stor spenning til hvem som får det krevende vervet som styrelder. Men fagforeningsleder Eva Stabell vil foreløpig ikke si om hun er fornøyd.

- Vi har ikke fått bekreftet dette ennå, så vi ønsker ikke å kommentere noe før det er kommet gjennom offisielle kanaler, sier hun.

Styremedlem Stig Herbern har tidligere gitt uttrykk overfor Dagbladet at Anne Carine Tanum, som har fungert som konstituert styrelder den siste tida, fortsatt kan gjøre en god jobb i NRK, selv etter at det er blitt kjent at hun ble presset ut av styret i bokhandlerkjeden Libris på grunn av lekkasjer.

OVERTAR ETTER REVE: Anne Carine Tanum blir ny styreleder i NRK.