- Tanveer Abbas ble drept fordi han giftet seg uten samtykke

Ektepar møter i retten tiltalt for æresdrap på datterens ektefelle.

DREPT: Kvinnens ektefelle Tanveer Abbas ble drept på denne eiendommen som hennes tiltalte foreldre eier. Foto: Khan Farooq/Privat
DREPT: Kvinnens ektefelle Tanveer Abbas ble drept på denne eiendommen som hennes tiltalte foreldre eier. Foto: Khan Farooq/PrivatVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I dag startet rettssaken mot et norsk-pakistansk ektepar og mannens bror som er tiltalt for tre drap i Pakistan. Blant de drepte er ekteparets svigersønn, Tanveer Abbas. Datterens svoger og svigerfar er de to andre drepte. 

Datteren anmeldte sine foreldre da hun fikk beskjed om at ektefellen var skutt og drept i hennes foreldes hus i Pakistan.

Påtalemyndigheten mener at Tanveer Abbas ble drept fordi han giftet seg uten samtykke fra kvinnens foreldre. Kvinnens svoger og svigerfar ble angivelig drept fordi de støttet ekteskapet. 

Drept på tiltaltes eiendom Onkelen, som er Fredrikstad-basert, har allerede tilstått, men hevder han kun planla drapene og ikke skjøt noen av ofrene. Han var tilstede da alle drapene ble begått. Ekteparet nekter straffeskyld i saken. 

Svogeren og svigerfaren til den fornærmede kvinnen ble drept på onkelens eiendom i byen Gujrat, i Pakistan. Ifølge aktor skal de to ha blitt drept først.

Kvinnens ektefelle Tanveer Abbas ble drept på eiendommen til hennes foreldre i samme by, etter å ha blitt holdt fanget i flere timer.

På hemmelig besøk i Pakistan Kvinnen skal ha møtt ektefellen, som også er hennes fetter, i forbindelse med et familiebesøk i Pakistan.

Ifølge aktor var kvinnens familie imot den drepte ektefellens familie, til tross for at er i slekt med hverandre. Paret skal ha utviklet et hemmelig forhold og giftet seg i skjul. Den drept svogeren skal ha hjulpet til med vielsen, ifølge påtalemyndigheten.

En stund skal det kun ha vært den nærmeste familien som visste om ekteskapet, og familien hadde forsøkt å få ektefellene til å skille seg.

Mens de tiltalte dro på pilegrimsreise til Mekka, dro datteren alene til Pakistan og bodde på et hotell i Gujrat sammen med ektefellen. Dette ble oppdaget av familien i Pakistan, og i mai, noen dager før drapet, fikk hele storfamilien i Pakistan vite om ekteskapet.

Ifølge aktor Guro Svensson Bull er det eldstebroren til de drepte brødrene i Pakistan som er skytteren i saken. Han forvaltet formuene og eiendommer i Gujrat som tilhører det tiltalte ekteparet. 

Det er også en bakgrunnskonflikt i saken, hvor skytteren og hans brødre har vært uenige om noen jordeiendommer i Pakistan.

Til Dagbladet har den fornærmede kvinnen forklart at at det er et problem ved den pakistanske kulturen.

Dagbladet oppdaterer saken.

- ÆRESDRAP: To av drapene skal ha blitt utført på denne eiendommen som den tiltalte onkelen eier. Foto: Khan Farooq
- ÆRESDRAP: To av drapene skal ha blitt utført på denne eiendommen som den tiltalte onkelen eier. Foto: Khan Farooq Vis mer