Tanya Hansen kastet på glattcelle

Tatt av to uniformerte polititjenestemenn i shopping-senter i Halden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FREDRIKSTAD (Dagbladet.no): Tanya Hansen ble pågrepet i går ettermiddag i Tista-senteret, et kjøpesenter i Halden hvor hun driver og jobber i klesbutikken Paparazzi.


Hansen ble bragt til Fredrikstad hvor hun har sittet i glattcelle i hele natt.

Ukjent med rettsmøte

Hun skulle etter planen møte i retten i dag i forbindelse med konkurs i selskapet Telecom Norway AS, men siden hun ikke hadde gitt noen tilbakemelding til retten om at hun ville møte, ble hun altså pågrepet i går for å sikre at hun stilte.

- Jeg visste ikke om dette rettsmøtet. Da hadde jeg selvsagt møtt, sa en sliten Tanya Hansen i retten, og ba om å bli trodd av dommerfullmektig Vigdis Bradstorp.

Tanya Hansens forretningspartner og tidligere samboer Robert Lund var også innkalt til retten, og møtte frivillig i god tid før rettsmøtet tok til i Fredrikstad tingrett klokken 10 i dag. De to har begge vært styreledere og eiere i selskapet.

Hvor er pengene?

Bostyrer Ørjan Lunde konfronterte Lund med et angivelig ulovlig aksjonærlån på rundt 30 000 kroner. Uklare pengetransaksjoner på rundt 200 000 kroner til de to, ba også bostyreren om en redegjørelse for.

KASTET PÅ GLATTCELLE I NATT:  Tanya Hansen sammen med sin tidligere samboer Robert Lund. Han møtte frivillig i retten. Foto: BÅRD EK
KASTET PÅ GLATTCELLE I NATT: Tanya Hansen sammen med sin tidligere samboer Robert Lund. Han møtte frivillig i retten. Foto: BÅRD EK Vis mer

Robert Lund skal blant annet ha tatt ut selskapets penger fra minibanker og med et Visa-kort. Han erkjente at han ikke kunne gjøre rede for rundt 80 000-90 000 kroner. Rundt 50 000-60 000 kroner mener han har gitt i lån til selskapet, og at uttaket var tilbakebetaling.

Lund kunne ikke vise til noen dokumentasjon på at han hadde lånt penger til selskapet, men sa han skulle prøve å skaffe det innen midten av januar.

Tanya Hansen er beskyldt for urettmessig å ha tatt ut nærmere 50 000 kroner fra selskapet. Hun hevder dette er penger hun hadde krav på, etter en avtale hun hadde med Robert Lund. Men noen dokumenter som kunne bevise dette hadde hun ikke.

- Jeg har jo ikke fått tid til å dra hjem å hente papirene etter det som skjedde, sa Tanya Hansen og siktet til pågripelsen i går.

Også hun har fått frist til midten av januar med å hoste opp dokumentasjon til retten.

Utålmodig bostyrer

Kontor- og datautstyr verdt rundt 100 000 kroner er også forsvunnet fra selskapet. Lund forklarte at noe av utstyret var solgt, og at noe annet gikk i stykker i et lynnedslag. Likevel sto utstyret oppført i regnskapene.

- Jeg må ha dokumentasjon. Det holder ikke for meg at dere bare sier dette her, sa bostyrer Ørjan Lunde tydelig irritert i retten.

Tanya Hansen ble ført inn i retten og passet på at to uniformerte polititjenestefolk i dag. Hun har overnattet i glattcelle på Fredrikstad politistasjon i natt. Hun var tydelig sliten i retten i dag og var ikke interessert å snakke med Dagbladet.no.

Heller ikke Robert Lund vil snakke med Dagbladet.no, og kalte våre tidligere skriverier om han for eventyr.

Bostyrer har siden konkursen i vår forsøkte gjentatte ganger å komme i kontakt med Hansen og Lund. Det har vært nærmest nytteløst. Derfor ble det utstedt arrestordre på dem. Det er svært sjelden at dette skjer i konkurssaker.

- Jeg har forsøkt å komme i kontakt med dem en sju-åtte ganger sa Lunde i retten.

Begge hevdet de ikke hadde fått noen papirer fra bostyrer og ikke hørt noe fra ham.

Bor i utlandet

Tanya Hansen er opprinnelig kjent som stripper og senere pornoskuespiller. Hun er bosatt i Sverige, men driver en klesbutikk i Halden. Lund er offisielt bosatt i Spania, men oppholder seg mye i Sverige. Begge er tidligere idømt konkurskarantene og har vært involvert i flere konkurser.

BA OM PÅGRIPELSE: Bostyrer Ørjan Lunde var lei av å sende brev til Lund og Hansen som de ikke svarte på. Derfor ba han Fredrikstad tingrett om å pågripe dem. Lund møtte frivillig, men Hansen ble pågrepet i går.