Tanzania anklages for å ville selge masai-land

40 000 masaier bedt om å forlate hjemlandet sitt før årets utløp.

FRYKTER FOR FRAMTIDA:  I fjor lovet den tanzanianske regjeringen å skrinlegge planene om å tillate jakt og safari på et 1500 kvadratkilometer stort område, like ved Serengeti nasjonalpark. Nå kan det se ut til at et luksus-safari-selskap knyttet til kongefamilien i De forente arabiske emiratene ønsker å bruke området. Bildet er fra safari i Serengeti. Foto: Tony Karumba/Afp/Scanpix
FRYKTER FOR FRAMTIDA: I fjor lovet den tanzanianske regjeringen å skrinlegge planene om å tillate jakt og safari på et 1500 kvadratkilometer stort område, like ved Serengeti nasjonalpark. Nå kan det se ut til at et luksus-safari-selskap knyttet til kongefamilien i De forente arabiske emiratene ønsker å bruke området. Bildet er fra safari i Serengeti. Foto: Tony Karumba/Afp/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I fjor feiret en rekke naturaktivister i Tanzania at de hadde klart å forhindre at et 1500 kvadratkilometer stort område like utenfor den fredede nasjonalparken Serengeti.

Nå kan det se ut som at de feiret for tidlig. Regjeringen i Tanzania blir nå anklaget for å gå tilbake på et løfte de har gitt til 40 000 masaier nord i Tanzania, om at de skal få lov til å bo på jorda de har bodd på i generasjoner, melder The Guardian.

Kongefamilie Det er kongefamilien i Dubai som skal være interessert i å bruke området som jakt- og safari-sted. Området som nå fryktes å være lovet bort skal bli brukt av et kommersielt jakt- og safariselskap som er basert i De forente arabiske emiratene.

Avtalen mellom den tanzanianske regjeringen og Emirat-selskapet gjør at masaiene er blitt bedt om å forlate området de bor på innen årets utløp.

Representanter for masaiene skal i møter med Tanzanias statsminister, Mizengo Pinda, i Dodoma i morgen. Masaiene sier at salget av landområdet vil robbe dem for et landområde som hele 80 000 masaier bruker som inntekt og levebrød. Masaiene mener de er avhengig av naturområdet for dyrene de lever av.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer