Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tap av storsponsor rammer Nobelkonserten

Kortere konsert med færre artister i år.

 FÆRRE I ÅR:  Her ser du skuespiller Sarah Jessica Parker, Gerard Butler, president i EU-parlamentet Martin Schulz og José Manuel Barroso på scenen under nobelkonserten i Oslo i fjor. Foto: NTB Scanpix.
FÆRRE I ÅR: Her ser du skuespiller Sarah Jessica Parker, Gerard Butler, president i EU-parlamentet Martin Schulz og José Manuel Barroso på scenen under nobelkonserten i Oslo i fjor. Foto: NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Konserten står nå i fare for å bli et tapsprosjekt etter at Cisco som etter over ti år trakk seg fra prosjektet, skriver Dagens Næringsliv.

Vi har jobbet kontinuerlig i 20 år for å sikre økonomien i konserten. Det gikk lenge forholdsvis bra, fordi vi hadde Cisco som fornyet år etter år.

Det har i mange år vært den sponsoren som har betalt mest, så da de trakk seg ut, oppsto et stort hull. Nå har vi en minimumsfinansiering, sier direktør Geir Lundestad i Det Norske Nobelinstitutt til avisen.

Hullet etter Cisco er forsøkt tettet med bidragene fra de amerikanske finansbrødrene Thomas og Timothy Pearson, men avtalen er etter det Dagens Næringsliv erfarer, langt mindre verdt enn den med Cisco.

- Løsningen har blitt at vi kjører stramt og ser hva vi klarer å spare inn penger på, sier Lundestad.

Årets fredspriskonsert holdes i Oslo Spektrum på onsdag og varer i år i 90 minutter, mot over to timer tidligere år. Mens det tidligere har vært ti-elleve artister, er det i år bare åtte.

Årets konferansierer er skuespillerne Claire Danes og Aaron Edward Eckhart. Artistene som skal hedre Organisasjonen for forbud mot kjemiske våpen (OPCW), er blant andre Morrissey, Timbuktu Jake Bugg og Mary J. Blige.

(NTB)