- Tåpelig TV-kamp

I kveld sender TV2 Brasil-reisen til «Gutta på tur» som ekstrasending med ett eneste mål for øyet: Å ødelegge premieren for TV3s «Robinsonekspedisjonen». - Tåpelig, mener gutteturgeneral Arne Hjeltnes.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er synd at programmene kolliderer. TV-sjefene burde tenkt mer på seerne før de velger slike løsninger. Og det beste for seerne måtte være at kanalene lot være å legge de mest attraktive programmene mot hverandre, sier Arne Hjeltnes, som ikke har sans for den tøffe konkurransen hans egen kanal, TV2, legger opp til i kveld.

«Gutta på tur» skulle først vært sendt om fire uker, men Robinson-premieren har fått TV2 til å endre sendeskjema i all hemmelighet.

Tåpelig løsning

Fagfolkene kaller det motprogrammering. Når den ene kanalen sender et program med stort seerpotensial, er det viktig for konkurrenten å ødelegge en mulig seersuksess med et minst like godt program samtidig. Seere med bare ett TV-apparatet eller uten videoopptaker er de soleklare taperne.

- Det beste hadde vært om vi gjorde det mulig for seerne å se alt man ønsker. Dobbeltsendingen fra Ramsau viser hvor tåpelig motprogrammering kan være. Det er rett og slett synd at det blir som det blir, sier Hjeltnes og sukker.

Ikke innblanding

I kveld må du velge mellom NRKs såpesuksess «Offshore», TV2s «Gutta på tur» eller TV3s «Robinsonekspedisjonen».

- Jeg kan ikke legge meg opp i det som skjer akkurat nå, men jeg har gitt klart uttrykk for at vi gjerne vil ha våre programmer søndager klokka 20.00. Det har vist seg å være en helt riktig tid for vårt publikum. Fredags- eller lørdagskveld med hurra-meg-rundt, rødvin og biff hadde neppe vært det samme - skjønt TV-lørdagskvelden er vel ikke den samme lenger, sier Hjeltnes ettertenksomt.

Siden programstarten i 1996 har «Gutta på tur» vært en kjempesuksess for TV2 med opptil én million seere. I høst kommer seks nye reisebrev, men i forvirrende rekkefølge. Første episode sendes med Drillo i Brasil i morgen, de neste søndagene er avsatt til norske fotballkamper. Så kommer de fem neste gutteturene fra De franske alper, Irland, Åland, Tanzania og Skagen.

TV3-sjefer har tidligere takket nei til «Gutta på tur»-konseptet fordi det er for gubbete. Isteden sender de nå 13 episoder med «Robinsonekspedisjonen». Prislapp: Drøyt 20 millioner kroner.