Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Tåpelig!

- Komplett uansvarlig personalpolitikk. - Et eksperiment med folks hverdag. Arbeiderpartiet og fagbevegelsen er ikke nådige i sin kritikk av Høyre-byrådets forslag om å sette Oslo kommune ut på anbud.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Her sitter de ansatte i Oslo kommune og ivrer etter å få delta i en omorganiseringsprosess, men Høyres politikere i byrådet velger heller å betale millioner av kroner til konsulenter for å utrede såkalt konkurranseutsetting. Det er tåpelig, sier Hallstein Murtnes, nestleder i Kommuneforbundet i Oslo.

- Like ille er byrådets totale mangel på forståelse for sitt arbeidsgiveransvar. Byråd Hilde Barstad er ansvarlig for arbeidstakerpolitikken i Oslo. Når hun vil konkurranseutsette nesten hele Oslo kommune, sier hun samtidig at hun gir blanke blaffen i de ansattes vilkår. Det gjør meg fly forbanna, sier Hallstein Murtnes.

Konkurranse

I gårsdagens Dagblad står byråd for service og organisasjonsutvikling, Hilde Barstad, fram og presenterer byregjeringens forslag til omorganisering av kommunale tjenester. Konkurranseutsetting skal være hovedregelen. Bare unntaksvis skal kommunale tjenester slippe slik konkurranse fra private. Forslaget presenteres førstkommende onsdag.

- Rystet

Gruppeleder for Ap's bystyregruppe, Ann-Marit Sæbønes, er rystet over Høyres dårlige gangsyn:

- Byrådets såkalte effektiviseringsplan er et gedigent eksperiment med folks hverdag og de tjenestene byens innbyggere har krav på. Høyre har prøvd dette tidligere, uten å lykkes. Nå er de i gang igjen, sier hun.

Ikke dogmatisk

Ann-Marit Sæbønes understreker at Arbeiderpartiets politikere i Oslo ikke har et dogmatisk syn på kommunal drift, men hun tror dette fører til at byens innbyggere får bedre og mer effektive tjenester.

Både Sæbønes og Murtnes i Oslo kommuneforbund mener de ansatte i kommunen er vel skikket til å ta seg av de kommunale tjenestene.