Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Taper «aldri» to kamper på rad

Her er tallene som viser hvor vanskelig det vil bli for Brann å slå Rosenborg i serieavslutningen på søndag: I 13 sesonger under Nils Arne Eggen har RBK bare tre ganger tapt to seriekamper på rad.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter 0- 1-tapet for Stabæk sist lørdag kan trønderne med statistikken i ryggen gå med hevet hode til kampen de trolig må vinne for å innkassere seriegull nummer ti på rad.

Sist RBK tapte to seriekamper på rad, var mot Start og Tromsø sist sesong.

De to andre tilfellene med to strake tap under Eggen er disse:

  • 1999:

16. oktober: Stabæk- RBK 2- 0.

24. oktober: RBK- Odd 3- 5.

  • 1994:

24. september: RBK- Viking 1- 2.

2. oktober: Brann- RBK 3- 2.

Om de unngår tap mot Brann i «seriefinalen» søndag, vil RBK med andre ord ha gjennomført 10 av 13 sesonger under Nils Arne Eggen uten å ha gått på to strake smeller i serien.

I 1998 - da Trond Sollied var sjef under Eggens sabbatsår - tapte heller ikke trønderne to kamper på rad.

Kamp nr. 310

Dermed er det ikke bare et begrep at RBK «aldri» taper to kamper på rad. Det er statistisk bevist.

- Jeg er jo klar over at vi sjelden taper to kamper på rad, men at det var sjelden, var jeg ikke klar over. Det er absolutt en statistikk det er lov å være stolt over, sier Nils Arne Eggen.

Før han fikk presentert tallene, klarte han ikke på sparket å huske sist laget hans tapte to kamper på rad. Serieavslutningen søndag blir RBK-guruens 310. kamp som trener for trøndernes stolthet. Han forklarer den oppsiktsvekkende sterke statistikken slik:

- I Rosenborg har vi en sterk vinnerkultur. Slik er det i alle vinnerkulturer, man bretter opp ermene ekstra etter å ha gått på en smell, sier Eggen.

Han støtter seg likevel ikke for mye til den hyggelige statistikken foran kampen som avgjør om de blir nummer en eller to i årets serie.

Tøft i Bergen

- Historien gjentar seg jo aldri. Og husk at de viktigste kampene er de vi ennå ikke har spilt, messer orkdølen.

Trøndernes statistikk på Brann stadion innbyr heller ikke til å ta noe på forskudd:

Siden Eggen tok over RBK i 1988 har gullgrossisten bare vunnet tre matcher i byen mellom de sju fjell - og vi må helt tilbake til 1997 for å finne sist han reiste derfra med tre poeng.Det gjorde han også i 1993 og 1988.

Brann har slått RBK tre ganger i samme periode. Sju kamper har endt uavgjort.

Utfallet i det 14. oppgjøret avgjør om Eggen & Co. klarer å holde gulltørste LSK bak seg. Om LSK slår Tromsø på Åråsen, er RBK nødt til å vinne i Bergen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!