Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Taper fem mill. på Soma

Bryne taper i år nesten fem millioner på at Ragnvald Soma sitter på benken i West Ham. I verste fall kan det føre jærklubben inn i en likviditetskrise i løpet av vinteren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det vil igjen få store konsekvenser for den sportslige satsningen neste sesong.

Bryne trodde de var nøkterne og forsiktige da de før sesongen budsjettert med å få inn de 6,45 millioner kronene (500000 pund) de skulle ha fra West Ham da Ragnvald Soma spilte sin tiende kamp fra start. Men Soma har bare spilt tre fra start for London-klubben siden overgangen fra Bryne i fjor. Dermed taper jærbuene fem millioner i forhold til årets budsjett.

Må kutte

- Vi går fortsatt med et driftsoverskudd på rundt tre millioner. Men når vi budsjetterte med åtte millioner, så sier det seg selv at det ikke er bra nok for å holde likviditeten utover vinteren, sier daglig leder Kjell Madland til Dagbladet.

Årsaken til at Bryne i det hele tatt har penger i år, er nettopp det første avdraget de fikk for Soma.

- Får vi ikke inn resten av Soma-pengene på en annen måte, er vi nødt til å kutte kostnader. Og det vil bli umulig å kjøpe spillere for å forsterke stallen, sier Madland.

Brynes aksjseselskap startet med en aksjekapital på 6,5 millioner kroner. Det er knøttlite sammenliknet med de fleste andre Tippeliga-klubbene.

Søker investor

- Derfor ønsker vi oss desperat en investor som kan skyte inn litt penger, sier Madland, som ser ett lyspunkt om dagen.

- Cupfinalen tjener vi bra på, minst 700000-800000, kanskje en million hvis vi er heldige.

Hele Norges coronakart