Taper krigen mot sine egne

NEW YORK (Dagbladet): Mens nattehimmelen over Bagdad ble flerret av amerikanske krysserraketter, ble en bitter kamp utkjempet på Capitol Hill. Republikanerne fyrte løs med argumenter for riksrett, mens demokratene anklagde dem for misbruk av politisk makt. I dag blir Clintons skjebne bestemt  -  foreløpig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I går var 205 representanter klare til å stemme ja til riksrett, 198 ville stemme nei, mens 9 demokrater og 23 republikanere ikke ville si hva de vil stemme. Noen av dem er fortsatt i tvil.

De fleste forsvarerne av Bill Clinton har resignert, og regner med at første anklagepunkt, anklagen om at han har løyet under ed for storjuryen, vil få flertall og sørge for at han blir USAs andre president som kan bli avsatt ved riksrett.

Rasende politikere

Rasende demokrater ville stoppe hele prosessen i går ved ikke å møte opp. Det skjedde ikke, men debatten ble forlenget til over 12 timer. En av de siste tvilerne i republikanernes rekker, Christopher Shays, hadde til og med et møte med Clinton i går for å vite hva han skal stemme i dag.

«Sleipe Bill» vil oppleve marerittet «Trickie Dick» Nixon unngikk i 1974. I motsetning til Richard Nixon, som gikk av før saken nådde avstemningen i Huset, må Bill Clinton høyst sannsynlig legge sin skjebne i hendene på 100 tause senatorer.

De avgjør om USA for første gang i historien skal avsette en president ved riksrett.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer