Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Taper millioner på Røkkes yacht

- Røkke vet hva han vil, sukker sjefen for verftet som bygger den den nye luksusbåten hans. Problemer og forsinkelser i byggingen påfører det italienske verftet Azimut-Benetti økonomiske tap på mange millioner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kjell Inge Røkkes luksusbåt skal overleveres i løpet av oktober og prislappen anslås til rundt 480 millioner kroner.

Men byggingen har ikke foregått uten problemer. Et av problemene er et tilsettingsmiddel i malingen som ikke viste seg å være bra nok. - Vi har helt klart tapt betydelig på dette prosjektet, sier administrerende direktør i Azimut-Benetti, Paolo Vitelli, til Dagens Næringsliv. Han vil ikke fortelle hvor mye verftet kommer til å tape, men forsikrer at de kommer til å tåle tapet.

Hard negl

Vitelli innrømmer at Kjell Inge Røkke er en meget bestemt oppdragsgiver. - Røkke vet hva han vil ha og stiller store krav til oss. Det må vi bare følge opp, sier direktøren. Han sier at verftet har gjort alt for å rette opp feilene. Og selv om han plasserer ansvaret på leverandørene av materialene, regner han med at Azimut-Benetti ikke vil få erstatning som tilsvarer medarbeid og ekstra kostnader.

<B>DYR BÅT:</B> Kjell Inge Røkke får armslag i den nye båten sin. Men det blit dyrt for byggherren.