Taper opptil 11 000 i måneden på Norsk Tippings spilleautomater

Spillegale lurer «snille» automater.

KAN TRIKSES MED: Norsk Tippings nye spilleautomat, her fotografert på 7-Eleven på Hamar. Foto: Erlend Aas / SCANPIX
KAN TRIKSES MED: Norsk Tippings nye spilleautomat, her fotografert på 7-Eleven på Hamar. Foto: Erlend Aas / SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Egentlig skal det bare gå an å tape 2200 kroner i måneden på Norsk Tippings spilleautomater. Men spilleavhengige har funnet veier rundt systemet og taper det femdobbelte.

- Jeg har fem kort, registrert på fem forskjellige personer. Svært mange av dem som spiller på disse automatene, gjør det på samme måte. Enkelte spiller med kort som er registrert på barna deres, sier en trondheimsmann i sekstiårene til Adresseavisen.

Han mener det er lett å lure systemet som skal hindre ham og andre spilleavhengige å tape for mye penger i måneden.

- Poenget med de såkalte snille automatene er at vi spillerne må registrere oss med navn. Deretter får vi et kort som vi stikker inn i maskinen når vi spiller. Spillet stoppes automatisk når jeg har tapt mer enn den øvre tapsgrensen. Men da trekker jeg bare fram et av de andre kortene mine. På disse automatene taper jeg dermed 11 000 kroner i måneden, sier trønderen til avisen.

Han forklarer at han har fått venner og bekjente til å registrere seg før de overlater spillerkortet til ham. Til gjengjeld får de deler av tippegevinsten de gangene han vinner.

Politiadvokat Nils Kristian Grønvik ved Sør-Trøndelag politidistrikt mener at bruk av andres spillerkort ikke rammes av dokumentfalskbestemmelsene, ettersom spilleren bare påfører seg selv tap.

- Det er tvilsomt at det finnes en straffelovsbestemmelse som sanksjonerer bruk av andres spillerkort, sier Grønvik.

(NTB)