Taper penger på Xbox 360

Den nye konsollen ikke lønnsom for Microsoft.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Kostnadene ved å lage en eneste er nesten 40 prosent høyere enn utsalgsprisen, skriver nyhetsbyrået Reuters.


Ikke tilfeldig
Det er analyseselskapet iSuppli som har finregnet på hvor mye hver enkelt Xbox 360-premium, toppversjonen av denne spillekonsollen, koster å produsere. De totale kostnadene kommer opp i 552 dollar. Prisen på denne Xbox 360-utgaven i USA er kun 399 dollar. Ifølge Reuters er det ikke uvanlig i spillindustrien at produsentene taper penger på selve spillekonsollen. De satser heller på å hente inn dette tapet ved å produsere egne spill eller ved å kreve høye lisensavgifter fra dem som ønsker å lage spill til deres plattform.

Storsalg i 2006
Sony kommer med sin PlayStation 3 like på nyåret. Det samme gjelder Nintendos Revolution.
Men selv med økt popularitet og gode salgstall på spill og konsoller, er det ikke produsentene som stikker av med den største potten. - Mange mennesker spør meg hvilket selskap som kommer til å vinne videospillkonsollmarkedet, Microsoft eller Sony? Jeg svarer IBM, kommenterer Chris Crotty ved iSuppli. Mikroprosessorer fra IBM utgjør nemlig selve kjernen i de tre ulike spillekonsollene. IBM-prosessoren som styrer Xbox koster for eksempel 106 dollar, noe som utgjør en fjerdedel av den totale salgsprisen.

TAPER: Bill Gates.
IKKE LØNNSOM: Kostnadene er nesten 40 prosent høyere enn utsalgsprisen.