Taper stort på avlyst leir

4H-leiren som ble avlyst i Breim, kan gi et så stort økonomisk tap at det fører til redusert aktivitet i organisasjonen.

DYRT: Til sammen 55 deltakere på 4H-leiren i Gloppen i Sogn og Fjordane har symptomer på svineinfluensa. Cirka 45 av de syke reiste til leiren i samme buss fra Vest-Agder. Fylkeslegen tror sykdomstoppen nå er nådd.
Foto: 4H / SCANPIX
DYRT: Til sammen 55 deltakere på 4H-leiren i Gloppen i Sogn og Fjordane har symptomer på svineinfluensa. Cirka 45 av de syke reiste til leiren i samme buss fra Vest-Agder. Fylkeslegen tror sykdomstoppen nå er nådd. Foto: 4H / SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

4H-leiren som ble avlyst i Breim, kan gi et så stort økonomisk tap at det fører til redusert aktivitet i organisasjonen.

- Leiren vil gå i minus. Hvor stort underskuddet blir, vil komme litt an på avtalene vi får med kreditorene. Men vi snakker nok i alle fall om en sum mellom 200.000 og 300.000 kroner, sier generalsekretær Astrid Solberg i 4H til Bergens Tidende.

Ifølge Solberg var budsjettet for 4H-leiren satt opp med et overskudd på 200.000 kroner.

Den nordiske 4H-leiren i Breim i Gloppen ble 25. juli gradvis avviklet da det ble oppdaget symptomer på det nye H1N1-viruset hos flere av leirdeltakerne. Over 1.700 deltakere var samlet i Breim.

Om lag 60 ungdommer ble plassert i isolat på Reed skole etter utbruddet av såkalt svineinfluensa på den nordiske leiren.

(NTB)