Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

TAPERNE

Kamp om krypinn til en halv million - Her var det koselig. Noe av det bedre vi har sett på. Så det blir nok mange om beinet - og en salgssum langt over takst ...

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var gjennomgangsmelodien hos de yngre førstegangskjøperne Dagbladet traff på en visning på Øvre Grünerløkka i går. Strøket er blitt ganske populært i løpet av det siste året. Majorstua og Frogner er fortsatt dyrest i hovedstaden, men prisene har steget kraftig også i østre bydeler.

425 000 kroner var takst og prisforlangende for den vel 50 kvadratmeter store aksjeleiligheten. Den består av et lite kjøkken, stue og soverom - med jevnt over bra standard. Husleien på 1338 kroner inkluderer oppvarming.

- Jeg tipper den kommer opp i 470 000-480 000 kroner, kommenterer Grimstad-mannen Yngve Løkås (32), mens han sjekker badet og mulige spor etter lekkasjer.

Han skal etablere seg i Oslo og har sett på 40-50 leiligheter i prisklassen 400 000-500 000 kroner.

- Det er vanskelig å få en liten leilighet med bra standard til under en halv million. Jeg har vært med på flere hete budrunder. Om morgenen kan budet være på 410 000, og når klokka er tolv er den solgt for 500 000. Det er helt vilt, sier Løkås, og går videre til den gulmalte, trivelige stua.

Han kommer til å legge inn bud, men han handler ikke i panikk, selv om han ganske snart trenger tak over hodet i storbyen, sier han.

Beliggenhet viktig

En annen førstegangskjøper, Gudrun Lanes (27), likte seg også godt i leiligheten.

- Men jeg har en vanlig jobb med en vanlig lønn og kan ikke gå over taksten på denne. Så jeg stiller ikke særlig sterkt på det opphetede boligmarkedet, sukker hun.

Samboerparet Gunn Kristin Vamberg (26) og Bjørn Rønholt (28) kan gå opp i pris, siden de er to med hver sin inntekt:

- Det som betyr mest er hyggelig og sentral beliggenhet, og at gården virker ordentlig. Og at du liker leiligheten med én gang du kommer innenfor døra, sier Bjørn.

- Ja, denne her kunne passet for oss. Men den kunne godt vært litt større, skyter Gunn Kristin inn.

Lett å låne mye

Men slik er det. Man kan ikke regne med mye armslag for en halv million. Ikke i hovedstaden.

- Men jeg møter faktisk ganske mange under 30 som handler leiligheter for over en million. For et par som tjener 250 000 kroner hver er det ikke noe problem å låne en million, sier meklerrepresentanten Rune Pilgård.

Men da bør man kanskje være sikker på at renta ikke går opp. Og at det ikke kommer noen uventet baksmell på skatten ...