SAVNET: Det pågår en stor leteaksjon etter 12 år gamle Dante Adolfsson. Foto: Svensk politi
SAVNET: Det pågår en stor leteaksjon etter 12 år gamle Dante Adolfsson. Foto: Svensk politiVis mer

Tapper ned elv i desperat leting etter Dante (12)

Svensk politi setter i verk nye metoder for å finne igjen den savnede 12-åringen. Rekordmange har engasjert seg i leteaksjonen etter gutten.

Flere tusen personer deltar i leteaksjonen etter Dante Adolfsson. Det melder Aftonbladet. 12-åringen med Downs syndrom ble meldt forsvunnet tirsdag. Han hadde da på seg blå jakke, lue og svarte sko med refleks.

Fredag skriver Expressen at det er igangsatt nye metoder for å prøve å spore opp Adolfsson. Politiet har nå beordret nedtapping av elva Ätran, som ligger omkring ti mil sør for Gøteborg.

Arbeidet med å begrense vanntilførselen fra elvas kraftverk, som ligger et stykke ovenfor området hvor det søkes etter gutten, ble startet opp torsdag kveld. Dette for å gjøre jobben lettere for dykkerne som deltar i søket.

- Vannivået er nå en tredjedel av normalt, sier Johan Ljung i Sveriges politi region Vest til Expressen.

Dykkere og hunder

Årsaken til at politiet setter i gang nedtapping av elva, skal ifølge Aftonbladet være observasjoner i området. Elva ligger ikke langt fra Tröingeberg, der Dante forsvant. I tillegg til dykkere, er det også hunder på plass.

- Vi søker både på land og i vann, sier politiets pressetalsperson, Jenny Widén til avisa.

Rekordengasjement

Dante var ute med familiens hund da han forsvant. Hunden kom tilbake til familien uten gutten. Det har kommet inn flere hundre tips underveis i leteaksjonen. 2800 personer deltok torsdag kveld i letingen etter 12-åringen. Det er et rekordstort antall, opplyser politiet.

FOLKEHAV: Nesten 3000 personer deltok torsdag kveld i leteaksjonen etter Dante (12) som er savnet i Sverige. Foto: Tobias Karlsson
FOLKEHAV: Nesten 3000 personer deltok torsdag kveld i leteaksjonen etter Dante (12) som er savnet i Sverige. Foto: Tobias Karlsson Vis mer

Guttens far, Sven Adolfsson, delte fredag morgen et bilde på Facebook som viser flere hundre av de frivillige som deltar i leteaksjonen. Samtidig la han ut følgende beskjed:

«Tack alla hjältar där ute!
Sven, Dantes pappa»