Tapper Sonja slo ryggen - dro på fest

GRÅSTEN (Dagbladet): Dronning Sonja var i fin form da hun kom sammen med kongen til prinsessebryllupet på Gråsten slott i går kveld. Tidligere på dagen falt dronningen på kongeskipet og slo ryggen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Mange fryktet at fallet på kongeskipet kunne ha skadd dronning Sonja slik at hun ikke kunne være til stede på bryllupsfesten til prinsesse Alexandra av Sayn-Wittgenstein-Berleburg og grev Jefferson-Friedrich von Pfeil und Klein-Ellguth.

Litt stiv i gangen, og med armen godt i kong Haralds, kom dronningen til festen på Gråsten. Det hadde nok hjulpet å slappe av på kongeskipet etter fallet.

Falt i trapp

Dronning Sonja falt i trappa om bord på kongeskipet og slo ryggen i går formiddag.
Dronningen kunne derfor ikke delta under lunsjen på det vesle slottet Sandbjerg på Sønderjylland.

Like før de kongelige skulle forlate kongeskipet og gå over i lettbåter, snublet dronningen. Hun valgte derfor å bli igjen på kongeskipet for å hvile seg foran den store festen.

Dronning Sonja har fra tid til annen problemer med ryggen.

De to kongeskipene «Norge» og «Dannebrog» hadde seilt fra Sønderborg og opp Alssund der de ankret opp utenfor Sandbjerg.

De fleste kongelige gjestene kom til Sandbjerg med buss, og det ble et hjertelig gjensyn mellom dem som kom med båt og dem som kom med buss.

Da dronning Margrethe fikk høre om fallet bega hun seg ned mot brygga, men det var ingen lettbåt der til å bringe den danske monarken ut til «Norge» og dronning Sonja.

Prinsesse Alexandra av Sayn-Wittgenstein-Berleburg er dronning Margrethes niese og vår kronprins Haakons firmenning.
Prinsessen og grev Jefferson-Friedrich von Pfeil und Klein-Ellguth i Gråsten ga hverandre sitt ja og ble erklært for rette ektefolk å være av presten i den danske kirken i Paris, Martin Wemmelund.

De nygifte kysset hverandre lenge til ære for fotografene, før de gikk ut av slottskirken og over i en åpen bil. Deretter kjørte de gjennom småbyen Gråsten - der folk hadde gått mann av huse for å hylle de nygifte. Byen har et nært forhold til den danske kongefamilien ettersom dronning Ingrid ferierer på slottet hver eneste sommer.

Blå kjole

Kong Harald og kronprins Haakon stilte Sjøforsvarets gallauniform med den danske Elefantordenen over brystet. Dronning Sonja hadde valgt en lyseblå kjole som matcher Elefantordenens blå bånd.

Haakon snakket muntert med flere europeiske prinsesser, mens kong Harald snakket lenge med landgreve Moritz av Hessen (71) og danskenes prins Henrik (64).

Historisk grunn

Slottet på Sandbjerg kan føre historien tilbake til 1500-tallet, og hovedgården ble grunnlagt av hertug Hans den yngre av Schleswig-Holstein-Sønderborg. Seinere gikk godset over i privat eie, og den siste eier var Knud Dahl og hans kone Ellen. Ellen Dahl var søster til forfatter Karen Blixen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer