Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tappet kollegenes bankkontoer

Sykepleieren fant kortene i kollegens vesker, skrev ned detaljene, og handlet på internett. Kollegene var uvitende om bedrageriet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sykepleieren svindlet kollegene latterlig enkelt. Ved å skrive ned kortdetaljene trengte han ikke stjele kollegenes bankkort. Dermed skjønte ikke sykepleierne at de ble svindlet før regningene ble registrert på kontoutskriftene.

1. mars i år leverte en sykepleier ved St. Olavs Hospital en anmeldelse til politiet for bedrageri. Kontoen hennes var tappet for 25 000 kroner etter at det var brukt som betalingsmiddel hos en nettbasert DVD-forhandler.

- Kvinnen skjønte ingenting, visakortet var jo ikke stjålet, og hun hadde ikke kjøpt noe som helst på internett, sier politioverbetjent Geir Denstad ved Sentrum politistasjon i Trondheim til Adresseavisa.

Noen dager etterpå leverte en annen kvinne en bedragerianmeldelse etter at hennes konto var tappet for rundt 10 000 kroner. Hennes kort var heller ikke stjålet.

Frykter større omfang

Da kvinnene skjønte at kortsvindelen måtte ha skjedd på jobben ble det raskt et diskusjonstema i kollegiet. Dermed kontaktet to andre sykepleiere politiet og fortalte at de også var svindlet.

Etter nitid sporing av IP-adresser fant politiet fram til den mannlige sykepleieren. Da politiet ringte på døra la han alle kortene på bordet.

26-åringen innrømmet også at han hadde svindlet kolleger da han jobbet ved et sykehus i Oslo, og at han hadde gjennomført samme type svindel da han jobbet i en butikk i Oslo.

Bestilte til naboen

26-åringen gjorde så godt han kunne for å dekke alle spor. Han bestilte alle varene i en av sine kvinnelige naboers navn og adresse, og sørget for å hente beskjedene fra posten om at det var kommet en pakke før kvinnen rakk å komme hjem fra jobb. Selv jobbet han nattevakt.

Sykepleieren er nå suspendert fra stillingen sin ved St. Olavs Hospital.

HANDLET PÅ INTERNETT: Siden sykepleieren handlet på internett trengte han bare kortnumrene. Derfor skjønte ikke kollegene at kontoene deres ble tappet.