Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tappet kontoen før konkursen

Sjekker fra Trond Kristoffersen og hans selskaper viser at finansmannen foretok store uttak i månedene før Finance Credit-skandalen ble kjent.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LONDON/OSLO (Dagbladet): Dagbladet har kopi av to sjekker som viser Trond Kristoffersens utbetalinger før fengslingen i fjor høst.

Begge sjekkene - pålydende henholdsvis 65000 engelske pund (ca. 780000 norske kroner) og 35000 pund (ca. 420000 kroner) - er belastet kontoen til Yaar Investment i Barclays Bank.

- Her har Trond Kristoffersen et forklaringsproblem. Disse uttakene må han forklare, hvis vi får kontroll over selskapet, sier bobestyrer Kjell Dagestad.

Han kjenner ikke til hvor pengene har tatt veien.

Etter det Dagbladet kjenner til, er det bare Trond Kristoffersen og en tidligere ansatt i banken som kan disponere kontoen. Bankmannen ble seinere ansatt av Kristoffersen og er tiltenkt en sentral rolle i det nye selskapet Cash Flow Management (CFM). Dette selskapet har Trond Kristoffersen planlagt fra cella.

Ingen vet hvordan CFM skulle finansieres med ni lokalkontorer og med en planlagt omsetning på nærmere to milliarder kroner i 2008.

Nære bånd

Det pikante med uttakene er at Trond Kristoffersen gjentatte ganger i Oslo tingrett har hevdet at han ikke har noen eierinteresser i selskapet Yaar Investment.

Uttakene tyder på at Kristoffersen har større innflytelse over selskapet enn han har ønsket å gi inntrykk av.

Finansmannen har forklart at det er hans eldste datter som eier samtlige aksjer i Yaar Investment. Men Økokrim har stilt spørsmål ved hvordan den studerende og uformuende datteren har kunnet opparbeide seg verdiene i selskapet - blant annet Kristoffersens bolig på Snarøya, verdt om lag 15 millioner kroner.

- Fiktiv overdragelse

Trond Kristoffersens forklaring i avhør er at Yaar Investment ble gitt som en gave til datteren i 2001. For Kristoffersen har det vært viktig å markere at det er avstand mellom ham og selskapet som overtok boligen - et inntrykk som svekkes av de store utbetalingene foretatt i 2002.

Økokrim og Kristoffersens private konkursbo mener Kristoffersens overdragelse av Yaar Investment til datteren er fiktiv, og bare gjennomført for å hindre at kreditorene overtar eiendommen på Snarøya og øvrige verdier.

Sperret

Dagbladet kjenner ikke til hvem som mottok pengene etter sjekkutbetalingene i fjor høst. Kontoen er i dag sperret av bostyret.

I en annen bank - Coutts Bank i London - ble det også tatt ut store verdier av Trond Kristoffersen i fjor høst. Blant annet ble det handlet inventar for en million kroner i den eksklusive forretningen Harrods. Kontoen står i Kristoffersens navn, og er i likhet med kontoen i Barclays Bank, sperret av bostyret.

Før det skjedde rakk imidlertid Trond Kristoffersen å tømme kontoen. I dag er innestående beløp på fattige 348 pund, pluss et snaut år med renter.

Fire nye uker

Den bedragerisiktede finansmannen aksepterte i går ytterligere fire ukers varetektsfengsling. Begrunnelsen fra advokat Tor Martin Kindem er at Kristoffersen mener han ikke har noe å tjene på et rettsmøte der han oppfatter utfallet som gitt på forhånd. Forsvareren påpeker likevel at Kristoffersen ikke med dette har endret holdning til siktelsen mot seg.

Økokrim ønsker ikke å kommentere de nye bankopplysningene.

FORTSATT VARETEKT: Trond Kristoffersen aksepterte i går ytterligere fire ukers varetektsfengsling etter Finance Credit-skandalen. Her sammen med kona Yaa Kristoffersen fra et tidligere rettsmøte i Oslo tingrett.