Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tapssluk fra Skoppum har blitt pengemaskin

Skoppum-selskapet Sensonor tjener endelig gode penger etter å ha brent hundrevis av millioner på 1990-tallet.

STERK FRAMGANG: - Jeg forventer fortsatt sterk vekst i 2017, men ikke så kraftig som i 2015 og 2016, sier Sensonor-sjef Jørgen Bredesen. Foto: Finansavisen
STERK FRAMGANG: - Jeg forventer fortsatt sterk vekst i 2017, men ikke så kraftig som i 2015 og 2016, sier Sensonor-sjef Jørgen Bredesen. Foto: Finansavisen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Finansavisen: - Med tanke på det dårlige utgangspunktet vi hadde, synes jeg det er all right å tjene penger. Det er litt annerledes å jobbe når man går med overskudd enn når man løper med underskudd i hælene, sier adm. direktør Jørgen Bredesen i Sensonor til Finansavisen.

Snudde minus til pluss

Den tidligere Kitron-sjefen overtok styringen av Sensonor i 2015, og kunne ganske raskt se at virksomheten leverte positive resultater på driften.

Nå har han lagt bak seg det første hele driftsåret, og regnskapet viser en omsetningsvekst på 22 prosent til 155 millioner kroner, driftsresultatet ente på 11,1 millioner, mens bunnlinjen har gått fra 8,8 millioner i minus til 5,7 millioner i pluss.

Dobling

- Årsaken til fremgangen er at vi har greid å doble topplinjen i løpet av de to siste årene samtidig som vi har holdt på marginen, sier Bredesen til Finansavisen, og forsetter;

- I tillegg har vi stålkontroll på kostnadene. Med den gode marginen vi har på produktene, bidrar det til å skape gode resultater. Det er årsaken i et nøtteskall.

Sensonor leverer gyroskoper og interialsystemer. Systemene brukes til stabilisering av fly og satelitter samt innen maritim virksomhet, forsvar og roboter, opplyser avisen.

Flere økonomisaker:

Meglerhus har tro på Snapchat

Denne type boligsalg er høy risiko

Nå blir det dyrere å være turist her

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media