Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Tapstallene vil stige

Kirkens nødhjelp har allerede startet utdeling av mat og vann

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Beredskapsleder Arild Isaksen i Kirkens nødhjelp er i løpende kontakt med lokale samarbeidspartnere i katastrofeområdet på øya Java i Indonesia.

- Det vi vet så langt, er at jordskjelvet har rammet i nærhetene av vulkanen som har vært aktiv i det siste. Gjennom våre samarbeidspartnere har vi allerede begynt å dele ut vann fra flasker og mat til ofrene, sier Isaksen til Dagbladet.no.

Beredskapslederen frykter at katastrofens omfang kan bli stort.

- Området er svært tett befolket. Tapstallene kan derfor komme til å stige betraktelig. Det kan tyde på at vi står overfor en stor katastrofe, sier Arild isaksen.

Kirkens nødhjelp avventer situasjonen utover dagen, men følger situasjonen tett gjennom sine lokale kontakter.

- Det er vanskelige kommunikasjonsforhold. Flyplassen skal dessuten være ødelagt, etter det vi har fått melding om, sier beredskapslederen til Dagbladet.no

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling