Italia

Tapt landsby dukket opp av innsjø

Curon har ligget under vann i over 70 år. Innbyggere i området har den siste tida kunnet vandre rundt i ruinene.

CURON: Landsbyen ble lagt under vann i 1950. Nå kan folk i en periode vandre rundt i ruinene. Foto: Pierre Teyssot / Shutterstock / NTB
CURON: Landsbyen ble lagt under vann i 1950. Nå kan folk i en periode vandre rundt i ruinene. Foto: Pierre Teyssot / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Landsbyen som forsvant i vannmassene for drøyt 70 år siden har nå kommet til syne i Syd-Tyrol, nord i Italia. Det melder blant andre BBC.

Mer enn 160 hjem ble lagt under vann da myndighetene i 1950 besluttet å demme opp det som den gang var to mindre innsjøer, for å bygge et vannkraftverk - tross protester fra landsbyens innbyggere.

Resia-sjøen har siden vært kjent for det karakteristiske kirketårnet som stikker opp av vannet.

På grunn av vedlikeholdsarbeid på vannreservoarene er innsjøen nå tappet for vann, og innbyggere i området har fått mulighet til å utforske den gamle landsbyen Curon.

Flere har publisert bilder av ruinene i sosiale medier:

Den sagnomsuste landsbyen har blant annet inspirert Netflix-serien med samme navn, som ble utgitt i fjor. Ifølge Forbes tar serien utgangspunkt i en historie som sier at kirkeklokkene som stikker opp fra innsjøen kan ringe på vinterstid, selv om klokkene ble fjernet i 1950.

SPORLØST: I denne innsjøen lå svaret på en nesten 30 år gammel forsvinningsgåte. Reporter: Emilie Rydning. Video: CNN og Dagbladet TV Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer