Tapte 100 000 etter politiblad-trykking

Trodde det å ha politiet som kunde var trygt. Nå vurderer de å politianmelde politiet.

SKEPTISK: Det grafiske produksjonsselskapet Panzerprint AS sliter med innbetaling for jobben de gjorde etter de produserte bladet Politiidrett for Norges Politiidrettsforbund. De mangler fortsatt 100 000 kroner for produksjonen. På bildet er Vidar Bergersen som er én av gutta i firmaet. Foto: Thomas Lie Larsen / Dagbladet
SKEPTISK: Det grafiske produksjonsselskapet Panzerprint AS sliter med innbetaling for jobben de gjorde etter de produserte bladet Politiidrett for Norges Politiidrettsforbund. De mangler fortsatt 100 000 kroner for produksjonen. På bildet er Vidar Bergersen som er én av gutta i firmaet. Foto: Thomas Lie Larsen / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det grafiske produksjonsbyrået Panzerprint AS skulle produsere bladet Politiidrett for Norges Politiidrettsforbund. De tapte 100 000 kroner etter manglende oppgjør fra tredjeparten.

Panzerprint inngikk en produksjonsavtale med et firma, som igjen har kontrakt med Norges Politiidrettsforbund for å lage bladet Politiidrett. Etter kun to utgivelser stoppet innbetalingen fra dette firmaet.

- Ettersom politiet til daglig jobber med å hjelpe folk, stolte vi på at alt var i orden, sier Vidar Bergersen i Panzerprint.

Firmaet sier midlertidig til Dagbladet at fakturaene Panzerprint sendte, var betydelig høyere enn avtalt, og at dette kan bevises.

- Dette stemmer overhodet ikke. Vi kan dokumentere at prisene ikke er høyere enn avtalt, kommenterer Bergersen.

Trykkeriet vurderer nå å politianmelde Norges Politiidrettsforbund og firmaet for bedrageri.

Klar over manglende innbetaling I januar 2012 fikk Politiidrettsforbundet dokumenter fra Panzerprint om firmaets manglende innbetalinger for jobben.

- Vi fikk beskjed om at alle henvendelser skulle gå til dette firmaet, men disse svarte jo aldri på telefonen, sier Bergeresen.

Panzerprint stusser over at et forbund som Norges Politiidrettsforbund fortsatt velger å bruke denne aktøren, selv etter bevis om dårlig økonomi og betalingsvilje.

- Jeg kan bekrefte at vi nå er i dialog med firmaet. Vår kontrakt varer drøyt ett år, og vi har nylig hatt et styremøte angående denne saken, sier Karl Ivar Thoresen i Politiidrett.

Fortsetter samarbeidet Etter produksjonen ble stoppet, har firmaet gått over til et nytt trykkeri, og bladet blir fortsatt produsert for Politiidrettsforbundet.

GRAFISK PRODUKSJON: Vidar Bergersen i Panzerprint jobber blant annet med layout i grafisk produksjon av magasiner og tidsskrifter. Foto: Thomas Lie Larsen / Dagbladet
GRAFISK PRODUKSJON: Vidar Bergersen i Panzerprint jobber blant annet med layout i grafisk produksjon av magasiner og tidsskrifter. Foto: Thomas Lie Larsen / Dagbladet Vis mer

- Jeg vet ikke hvor mye jeg skal kommentere, men vi har fortsatt en kontrakt med dette firmaet, sier Thoresen.

- Normalt sett ville vi ha stoppet produksjonen etter to utgivelser da innbetalingene uteble. Ettersom politiet var kunden, regnet vi med at dette ville ordne seg, sier Bergersen i Panzerprint videre.

Thoresen i Politiidrett synes det er leit at deres samarbeidspartnere ikke betaler for seg, og sier til Dagbladet at de også har utestående penger her.

Begjært konkurs Saken gikk videre til inkasso og det ble avtalt en nedbetalingsplan. Denne ble ikke overholdt, og Panzerprint har nå valgt å få firmaet begjært konkurs.

- Jeg har inngått en avtale om nedbetaling til Panzerprint, men jeg har aldri hatt noen skriftlig avtale med firmaet. Jeg har også over en lengre periode lett etter et nytt trykkeri. Ellers synes jeg det er leit at politiet blir dratt inn i saken, da dette er en sak mellom meg og Panzerprint, sier eier av firmaet til Dagbladet.

- Vi var til slutt nødt til ta skrittet og begjære firmaet konkurs etter at nedbetalingsplanen ikke ble holdt. Vi kan også vise til e-poster som bekrefter samarbeidet, priser og produksjonsavtale, sier Bergersen.

Etter at Dagbladet tok kontakt med partene, har nå Politiidrettsforbundet avsluttet samarbeidet med firmaet.

OPPGITT: De to eierne av Panzerprint AS er oppgitt over saken, og at Norges Politiidrettsforbunds valgte å samarbeide med firmaet. Foto: Thomas Lie Larsen / Dagbladet
OPPGITT: De to eierne av Panzerprint AS er oppgitt over saken, og at Norges Politiidrettsforbunds valgte å samarbeide med firmaet. Foto: Thomas Lie Larsen / Dagbladet Vis mer