Tapte 1,1 millioner på et år

Judith (28) og eks-kjæresten måtte selge for 900 000 under takst.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det som skulle være en drømmebolig, endte som et mareritt for 28 år gamle Judith Johansen og eks-kjæresten.

September i fjor fikk de tilslag på en enebolig til 4,1 millioner kroner. Forrige uke ble den solgt for 3 millioner - 900 000 under takst.

Boligen på 200 kvadratmeter, med stor solrik tomt og garasje, ble 100 prosent lånfinansiert. Planen var at paret skulle selge leilighetene de eide hver for seg, og slik betale ned deler av lånet ganske raskt.

Drømmeboligen skulle de overta i mai i år, men før den tid tok forholdet slutt. Paret rakk aldri å flytte inn.

I stedet la de da boligen ut for salg før overtakelsen med de gamle eiernes samtykke. Taksten ble satt til 3,9 millioner.

- Vi hadde visning på visning, og det var flere som var interessert, men vi fikk ingen bud. Prisen var for høy, forteller Judith til Dagbladet.no.

Tenkte på utleie

Judith og eks-kjæresten ble rådet til å vente litt med å selge, og heller leie ut boligen til markedet snudde igjen. Men det viste seg at heller ikke det var enkelt.

DRØMMEHUSET:  Den perfekte boligen ble til et marertitt for Judith Johansen (28). Foto: Privat
DRØMMEHUSET: Den perfekte boligen ble til et marertitt for Judith Johansen (28). Foto: Privat Vis mer

- Leien vi trengte for å betjene lånet ble for høy, selv om vi betalte en del av det selv, forteller Judith.

Samtidig løp rentene.

For 14 dager siden kom det inn et bud på 2,8 millioner.

- Vi ville ikke selge for så lite, men hadde ikke råd til å sitte på boligen. Så vi kom med et motbud på 3 millioner, forteller Judith.

Motbudet ble akseptert. Forrige mandag ble huset solgt for 3 millioner. Kjøperen fikk da boligen 900 000 under takst.

Det som er igjen av boligdrømmen for Judith er et lån på 600 000 kroner. Alenemoren har i tillegg studielån og lån på leiligheten hun aldri rakk å selge.

- Selv om det er fælt er det bedre for meg å betjene et lån på 600 000 kroner, enn halvparten av et boliglån på over 4 millioner, slår Judith fast.

På tross av den uheldige situasjonen hun er kommet i biter hun tennene sammen. For å få endene til og møtes jobber hun ekstravakter i et kommunalt bofellesskap og på et treningsstudio, i tillegg til sin faste jobb som saksbehandler i kommunen.

Tapte 1,1 millioner på et år

Maks uheldige

Det ulykksalige boligkjøpet ble først omtalt på bt.no. Eiendomsmegler Knut Meeg Torbjørnsen bisto Judith Johansen og eks-kjæresten. Han sier til avisa at de to har vært maks uheldige.

- Denne saken viser hvor dårlig boligmarkedet er blitt det siste året, sier han.

Torbjørnsen peker på at det unge paret er blitt ofre for kraftig rentestigning kombinert med generell nedgang i boligmarkedet.

På landsbasis selges nå to av tre boliger under takst, og boligprisene har gått ned 4,5 prosent fra september i fjor.

I det synkende markedet er bergensområdet spesielt hardt rammet. Fra samme periode i fjor har boligprisene her sunket med hele 6 prosent.

- Bergen opplevde oppturen best og hadde den kraftigste oppgangen. Dermed er det også her de vil merke nedgangen mest, forklarer leder i Norsk Eiendomsmeglerforbund Christian Dreyer.

GJELDSSLAVE: Judith Johansen (28) sitter igjen med 600 000 kroner i ny gjeld, men ikke noe hus.