<strong>TIDENES DÅRLIGSTE:</strong> Direktør Yngve Slyngstad i Norges Bank Investment Management (NBIM) presenterte rapporten for oljefondets tredje kvartal i dag. 
Foto: Erlend Aas / SCANPIX
TIDENES DÅRLIGSTE: Direktør Yngve Slyngstad i Norges Bank Investment Management (NBIM) presenterte rapporten for oljefondets tredje kvartal i dag. Foto: Erlend Aas / SCANPIX Vis mer

Tapte 173 mrd. på tre måneder

Tidenes dårligste fra Oljefondet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Finanskrisen slår rett inn i forvaltningen av oljefondet, som fikk en negativ avkastning i tredje kvartal på 7,7 prosent.

- Tredje kvartal 2008 var et usedvanlig krevende kvartal for forvaltningen av Statens pensjonsfond - Utland (oljefondet).

Usikkerheten i finansmarkedene tiltok dramatisk, og fondets avkastning har vært preget av dette, sier direktør Yngve Slyngstad i Norges Bank Investment Management, NBIM.

Ved utgangen av kvartalet var markedsverdien av oljefondet 2.120 milliarder kroner. Fondet ble tilført rekordstore 128 milliarder kroner i løpet av kvartalet. Avkastningen til fondet i tredje kvartal ble minus 7,7 prosent målt i internasjonal valuta.


(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer