Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tapte 48 mill. hver eneste dag

Kværner har tapt nesten 48 millioner kroner daglig de siste tre månedene. Konsernet fikk et underskudd på 4,3 milliarder kroner i tredje kvartal.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var blodrøde tall Kværner presenterte i går, samtidig med at krisemøtene fortsatte for fullt.

Kværner tar dramatiske nedskrivinger på nærmere 3,3 milliarder kroner, går det fram av kvartalsregnskapet.

Dette gjelder i første rekke rakettoppskytnings-prosjektet Sea Launch på 1035 millioner kroner, som har bommet totalt. Dessuten er verdien av konsernets britiske pensjonskasse nedskrevet med 1,6 milliarder kroner. Dette skyldes at pensjonskassens aksjeportefølje har hatt en anslått verdinedgang på totalt 3,2 milliarder kroner. Verftet i Philadelphia er nedskrevet med 374 millioner kroner, noe som tilsvarer den bokførte verdien av det. I tillegg er det satt av en kvart milliard kroner til avskrivninger «for visse andre usikkerheter», som Kværner kaller det. Dette inkluderer et mulig tap i en voldgift i Australia, og et betydelig antall krav mot Kværner i forbindelse med asbestskader i USA. Konsernets kortsiktige gjeld er nå oppe i nesten 18 milliarder kroner, mens den langsikitge gjelda er vel 10 milliarder.

Tallene for tredje kvartal og årets ni første måneder ble sluppet i går, tre dager for tidlig. Offentliggjøringen ble framskyndet fordi en del markedsaktører fikk tallene allerede i helga.

Hele Norges coronakart