Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tapte 4,8 millioner kroner på å svare riktig

Fikk beskjed av programlederen at de hadde svart galt.

BITTERT:  Her overtaler Gabe Okoye kjæresten Brittany Mayi til å satse alt på Post-it-lapper. Han har rett, men taper likevel 4,8 millioner.
BITTERT: Her overtaler Gabe Okoye kjæresten Brittany Mayi til å satse alt på Post-it-lapper. Han har rett, men taper likevel 4,8 millioner. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Gabe Okoye og Brittany Mayi resonnerte seg fram til rett svar på det amerikanske kvissprogrammet Million Dollar Drop.

Likevel fikk de beskjed om at svaret var feil. Og tapte 800 000 dollar, 4,8 millioner i norske kroner.

De to ble spurt om hvilket av tre alternativer som var solgt i butikkene først; Macintosh datamaskin, Sony Walkman eller Post-it-lapper.

Paret hadde først ulike oppfatninger av hva som var rett. Brittany mente det måtte være Walkman fra Sony, men Gabe fikk til slutt overtalt henne til å satse 800 000 dollar på at det var Post it-lappene som var riktig svar. De satset også en liten resverløsning, 80 000 dollar, på Walkman selv om Gabe sa at han var helt sikker på at han hadde rett.

Knakk sammen Da tenketiden var ute, fikk paret beskjed om at det var Sony Walkman som var riktig alternativ. Gabe knakk sammen i et hjørne, og klarte bare så vidt å fortsette spillet. Brittany fikk dratt ham tilbake, for å spille for de resterende 80 000 dollarene, men også disse taper de.

Nå viser det seg at paret likevel hadde valgt riktig. På pratefora på nett, går diskusjonen høyt.

«Post-it lappene ble ikke solgt over hele landet før i 1980, men de ble markedtestet i butikkene i fire byer fra 1977. Det betyr at de slo Walkman som ikke kom ut før i 1979. Spørsmålet var ikke «solgt nasjonalt» men «solgt i butikker», skriver en bruker på nettsiden Gawker.

En annen bruker mener at Fox trolig ikke vil rette opp feilen, men mener paret i det minste må få vite at de hadde rett:

«Så den stakkers mannen ikke føler seg skyldig for resten av livet.»

Her kan du se tv-klippet.

Har skjedd før Den samme tv-tabben har tidligere skjedd også i den britiske versjonen av programmet, skriver Daily Mail.

Et par fikk der spørsmålet om hvem som spilte Dr. Who lengst av Sylvester McCoy, Paul McGann, Christopher Eccleston og David Tennant.

De to klarte ikke å bestemme seg og delte 650 000 dollar, 3,9 millioner kroner, mellom McCoy og McGann, men fikk beskjed av programlederen at svaret var Tennant. Dette førte til oppstandelse blant Dr. Who-fans som fastholdt at svaret faktisk var McCoy. Det britiske paret ble da invitert tilbake til programmet og fikk spille igjen.

Foreløpig har ikke Fox, som sender den amerikanske versjonen, signalisert at de vil gjøre det samme for Gabe Okoye og Brittany Mayi.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!