Eiendomsinvestor Tore Lie i Otium har lagt bak seg et knallrødt år. Foto: Eivind Yggeseth.
Eiendomsinvestor Tore Lie i Otium har lagt bak seg et knallrødt år. Foto: Eivind Yggeseth.Vis mer

Tapte 507 millioner på ett år

Restene av Tore Lies eiendoms-imperium er ikke helt borte, men Otium tapte 507 millioner kroner i 2015.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): I sine velmaktsdager var Bryne-mannen Tore Lie (52) god for 2,7 milliarder kroner, men så kollapset hele Otium-konsernet etter overdrevne investeringer idet finanskrisen slo til i 2008.

Restrukturering

En restrukturering i 2015 medførte at 11 kreditorer – i hovedsak banker og obligasjonseiere, med Sandnes Sparebank i spissen – overtok mesteparten av aksjene og startet et storstilt utsalg av eiendommer, skriver Finansavisen torsdag.

Til tross for dette er det fortsatt Lie som står oppført som adm. direktør og eneste medlem av styret. Han opplyser i en SMS til Finansavisen at han eier to prosent av datterselskapet Otium Bolig, men svarer ikke på spørsmålet om eierandelen i morselskapet.

Etter å ha mottatt varsel om tvangsoppløsning på grunn av for sent levert regnskap, foreligger endelig 2015-resultatet for Otium. Ifølge Finansavisen er det traurig lesning.

Enormt underskudd

Selskapsregnskapet viser et underskudd på 506,7 millioner kroner. I tillegg har Otium «i 2015 pådratt seg forpliktelser som vil resultere i betalbar skatt i 2017, knyttet til årsregnskapet for 2016,» som det heter i revisorberetningen.

Egenkapitalen i Otium er for lengst tapt. 17. juli opphører avtalen med kreditorene.

«Otium realiserer sine siste eiendeler nå og har nesten ingen balanse igjen pt. Det er ingen ansatte, ingen leieforhold eller andre forpliktelser,» skriver Lie i en SMS til Finansavisen. Han vil ikke gi flere kommentarer.

Andre økonominyheter:
Prest kjøpte prestegård med himmelsk millionrabatt
Gjøvik-mann har bygget én milliard på Gran Canaria