- Tapte 60 000 på Nature's Own

Svein Harald Endresen hadde tenkt å gjøre salg av Nature's Owns produkter til levevei. Men da han syntes det luktet altfor mye av pyramidevirksomhet, trakk han seg ut. Det tapte han 60 000 kroner på.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Høsten 1996 skiftet organisasjonen salgsform. Da ble vi forespeilet lønninger som ville få en statsministers lønn til å se ut som småpenger. Om bare en brøkdel av dette var sant, så måtte det bli bra, sier Endresen.

Han satset stort på å selge Nature's Owns produkter i 1996 og deler av 1997. Planen var å arrangere seminarer for idrettslag og bedrifter om fysisk og psykisk prestasjonsevne med innleide kostholdseksperter som foredragsholdere. Inkludert i opplegget var presentasjon av Nature's Owns produkter.

Allerede første uka med ny salgsform vervet han 10 nye personer til kjeden og satt i salgsleddet like under lederen hjemme i Mo i Rana.

- Ingen oppfølging

- Men etter hvert liknet dette altfor mye på pyramidevirksomhet hvor kjedebrevet var byttet ut med et produkt. Det ble uttalt at det viktige var å verve folk, ikke selge varer. Produktene kunne vi bare tømme i do, vi kom til å tjene mye penger likevel, sier Endresen.

Men det ble ikke gull og grønne skoger slik han var blitt forespeilet.

- Jeg følte til slutt at vi lurte folk til å være med på noe de ikke ante konsekvensen av. Jeg ville ikke være med på å verve folk som aldri fikk den oppfølgingen de trengte, sier Endresen, og trakk seg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer