Tapte 73 mill. på to år

- Nei, jeg sitter helt rolig, jeg, og kjøper ingen aksjer. Jeg har så mye og trenger ikke mer, sier Asbjørn Kristiansen - mens børsene verden over skjelver. Den tidligere postmannen fra Nøtterøy har sett sin papirformue skrumpe inn fra 80 millioner kroner til 7,5 millioner på to år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Børsraset og ringvirkningene etter WorldCom-skandalen i USA tar så langt ikke nattesøvnen fra optimisten Kristiansen.

Han er sterk i troen. En dag vil noen få seg en skikkelig overraskelse, en positiv sådan, bemerker ekspostmannen, som ble landskjent for sin satsing på aksjer i it-selskapet Birdstep Technology.

Elendigheten på verdens børser i går sendte it- og telekomselskapene på Oslo Børs rett i bånn, med ny bånnrekord blant annet for Telenor-aksjen.

Ingen aksjeguru

- Det er klart at nyheten om WorldCom ikke er noe hyggelig. Men du må regne med nedturer, og Birdstep henger naturlig med på den nedturen vi nå ser, sier Kristiansen.

Under børsraset våren 2000 kjøpte Nøtterøy-postbudet enda flere it-aksjer. Folk solgte i panikk, og Kristiansen mente det var god grunn til å kjøpe mer. Det gjorde han ikke i går. Han vil heller ikke gi råd.

- Jeg er ingen aksjeguru. Jeg har bare klart å sette meg godt inn i et selskap - Birdstep - og utviklingen har vært bra. Det går veien nå, forsikrer Birdstep-investoren optimistisk.

Kristiansen har satset sine penger bare på Birdstep og ingen andre, og venter tålmodig på det store gjennombruddet. I dag har han totalt rundt 540000 aksjer, og er en av selskapets største eiere. Med dagens aksjekurs betyr det en papirformue på bortimot 7,5 millioner kroner.

Postlua har Kristiansen lagt på hylla. Nå bruker han arbeidsdagene i vinterhalvåret på sitt eget selskap, Team Kickoff, som holder seminarer for næringslivet.

På børs

Det norske programvareselskapet Birdstep Technology ble etablert i 1996 og børsnotert 12. juni i år. Vinteren 2000 var Birdstep-aksjen i vinden, ikke minst i Tønsberg, da det ble kjent at postmann Kristiansen på papiret hadde bygd seg opp en tosifret millionformue i Birdstep-aksjer.

På bare et par måneder gikk kursen i været og var oppe i 160 kroner, før bobla sprakk.

Kristiansen stolte på framtida, og til tross for at han kanskje kunne fått ut flere titalls millioner kroner i kontanter, solgte han ikke. Uansett ville det vært vanskelig å selge store poster til slike høye kurser, påpeker han.

Finansmannen Jan Haudemann Andersen, gründer Olaf Vethe og postmannen Asbjørn Kristiansen er blant de største aksjonærene.

Til tross for partnerskap med flere internasjonale it-giganter preges selskapet fortsatt av små inntekter og store underskudd.

BORTE VEKK: Asbjørn Kristiansen ble viden kjent for to år siden som postbudet fra Nøtterøy som gjorde seg styrtrik på aksjer i it-selskapet Birdstep Technology. Papirformuen til ekspostmannen har nå skrumpet inn med flere titalls millioner.