Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tapte 8 millioner

I Nord-Trøndelag sitter 40 småsparere med 3,5 prosent av aksjene i selskapet Ruud & Rye. De har betalt 10 millioner kroner. I dag er de verd 1,8 millioner. Kjendiser i Oslo er og med på nedturen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge siste aksjonærutskrift befinner nå drøye 165 000 av aksjene i Ruud & Rye seg hos småsparere i Nord-Trøndelag - 3,5 prosent av den totale aksjebeholdningen i barberhøvel-selskapet. Det er 20 000 færre aksjer enn tobakkskongen Johan H. Andresen jr. eier. Men nordtrønderne har punget ut med 10 millioner kroner for aksjene, mens Andresen jr. betalte rundt 2 millioner.

Overpris

Gründer Tom Erik Ruud sier at Andresen kjøpte seg inn til 11 kr aksjen - det samme som den omsettes for i dag. I Trøndelag har de fleste småsparerne betalt 59 kr per aksje.

Ifølge Dagens Næringsliv har aksjepusherne i Nord-Trøndelag Assuranse sammen med Aker Brygge Invest, solgt Ruud & Rye-aksjer til trønderne til en kraftig overkurs på rundt 59 kroner. Enkelte forteller at de har betalt i gjennomsnitt 62,50 kroner aksjen, og skummer nå av raseri over det de mener er svindel.

Tjent 5 millioner

Eierne bak Nord-Trøndelag Assuranse sitter ennå med ca. 27 000 aksjer i Ruud & Rye. De betalte imidlertid, ifølge Dagens Næringsliv, bare 30 kroner per aksje. Ifølge avisa har Nord-Trøndelag Assuranse videresolgt 165 000 aksjer til småsparere for dobbel pris. Det gir en gevinst på nesten fem millioner kroner.

Dersom det er noen trøst, har trønderne godt selskap på aksjonærlista. Ola Mæle og Johan H. Andresen er tungt inne. Alpinistene Ole Kr. Furuseth, Tom Stiansen og Finn Christian Jagge har henholdsvis 15 000, 10 000 og 6000 barberhøvel-aksjer.

Inntrøndelag politidistrikt har mottatt seks anmeldelser i kjølvannet av aksjeskandalen, og flere vil etter all sannsynlighet komme. Det opplyser politiadjutant Ludvig Strugstad.