Tapte «bare» 12 mill. i uka

I fjor tapte ICA Norge 20 millioner i uka. Nå er tapene mindre, men andre kvartal endte likevel med et underskudd på 153 millioner kroner.

TUNGE TIDER:  Ica taper mindre penger, men fortsatt veldig mye. Foto: Andrea Thiis-Evensen / NTB scanpix
TUNGE TIDER: Ica taper mindre penger, men fortsatt veldig mye. Foto: Andrea Thiis-Evensen / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Hegnar.no): Pengene renner ut av ICA Norge mens de venter på en endelig beslutning om de får lov å samarbeide med NorgesGruppen, skriver Finansavisen.

I fjor fortalte ICA at de tapte 20 millioner kroner i uka mens de ventet på Konkurransetilsynet. Nå er tapene mindre.

Mager trøst I andre kvartal i år hadde selskapet et driftsunderskudd på 153 millioner kroner. Det gir et gjennomsnittlig tap på 12 millioner kroner i uka. Det er kanskje en mager trøst, men likevel bedre enn i første kvartal, hvor tapene ukentlig lå på over 15 millioner kroner.

Omsetningen fortsetter å falle, blant annet som en følge av 16 butikknedleggelser siden nyttår, skriver Finansavisen.

I andre kvartal omsatte selskapet for 3 962 millioner kroner, en nedgang på 189 millioner kroner. Ifølge kvartalsrapporten fra ICA AB er årsaken svak salgsutvikling og nedleggelse av ulønnsomme butikker.

Årsaken til de relativt sett bedre resultatene er bedre marginer, samt lavere svinn, butikkostnader og sentrale kostnader.

Tier om konsekvenser Ica har i lengre tid ventet på et endelig svar om samarbeidsplanene med Norgesgruppen blir akseptert av myndighetene.

Parallelt med at Ica har prøvd å gjøre avtalen med Norgesgruppen spiselig for Konkurransetilsynet, har selskapet også lagt planer for hva som skjer ved et endelig nei, skriver DN.

Ica har siden 2008 tapt nærmere fire milliarder i Norge, og store grep vil bli tatt om Ica fortsetter driften her til lands.

Hvilke grep vil imidlertid ikke Ica-sjef Per Strömberg svare på.

- Vi har kommet til at vi ikke ønsker det. Det er viktig at alle i den norske virksomheten har fokus på det som skjer nå, og vi vil ikke forstyrre den daglige driften. Frem til endelig avgjørelse foreligger vil vi ikke prate om det, sier Strömberg til avisen.

Flere nyheter Listhaug fortsetter prisjakten
Dagligvarekjeder vet ikke om de selger dansk svin
Salget av allergimat har skutt i været