Tapte finale mot hjemmefavoritt

Jan Frode Andersen klarte ikke å kvalifisere seg til en ATP-turnering i Østerrike i dag. Han ble feid av banen på kort tid.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Andersen spilte mot østerrikeren Oliver Marach. Nordmannen tapte 2-6, 1-6.

- Jeg fikk en vannblemme på venstrehånden, og den plaget meg hele kampen da jeg servet, sier Jan Frode Andersen til Dagladet.no.

- Har ikke du panserhud i håndflaten og ikke blir plaget med blemmer?

<>Blemmer har aldri vært et problem for meg tidligere, så jeg ble litt overrasket, sier Andersen med et smil

Kan få spille mer

På grunn av dagens tap kom ikke nordmannen direkte inn i hovedturneringen i Generali Open. 48 spillere kjemper om en premiepott på 880 000 dollar. Likevel er det en åpning for Andersen til å få være med videre. Han står nemlig oppført som første LuckyLooser. Dersom noen av de som er påmeldt hovedturneringen trekker seg eller ikke møter opp i Kitzbühl, så overtar Andersen plassen deres.

- Derfor blir jeg værende her i kveld å ser hvordan det går, sier Andersen og krysser fingerene.

Tynn luft

Kampene i Kitzbühel spilles på over 1000 meters høyde. Dette gjør det vanskelig for spillere som ikke er vant å spille i høyden. For det første blir spillerne fortere sliten, for det andre flyr tennisballene lengre gjennom lufta. Det øker sjansene for å spille ut og dermed tape poeng.

Albert Costa er toppseedet i turneringen. Landsmannen Juan Carlos Ferrero følger etter på seedingen, sammen med Guillermo Canas, Andrei Pavel og Juan Ignacio Chela.