Tapte for Erna i debatt, falt på meningsmålingene og fikk kritikk av sine egne

Slik vil Jonas slå tilbake.

-GODT FORBEREDT: Det har vært en røff start på valgkampen for Ap-leder Jonas Gahr Støre. Partiet skal bruke tiden fram til valget på å fokusere på saker som arbeidsliv, skole, eldreomsorg og kollektivtransport. Foto:Thomas Rasmus Skaug
-GODT FORBEREDT: Det har vært en røff start på valgkampen for Ap-leder Jonas Gahr Støre. Partiet skal bruke tiden fram til valget på å fokusere på saker som arbeidsliv, skole, eldreomsorg og kollektivtransport. Foto:Thomas Rasmus SkaugVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Erna spiser deg til frokost hvis du ikke har kontroll på fakta, sier valgforsker, professor og Ap-medlem Frank Aarebrot til Dagbladet.

Etter å ha stormet fram på meningsmålingene siden han tok over som Ap-leder i 2014, har det vært en røff start på valgkampen for Ap-leder Jonas Gahr Støre.

• I ferske meningsmålinger hos TV2 og Klassekampen har Arbeiderpartiet gått tilbake, med henholdsvis 5,2 og 1,8 prosentpoeng.

• Støre tapte den første valgkampdebatten mot Erna Solberg på torsdag. Støre fikk spesielt kritikk for å ikke ha kontroll på tall og fakta.

• Lørdag skrev Dagbladet at det ulmer til bråk innad i Ap, fordi partiledelsen sier nei til bruk av tvang i kommunesammenslåingen.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

4 MÅNEDER*

KUN I MAI 75% rabatt

100 kr

(0,83 kr per dag)

KJØP 4 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

4 MÅNEDER* 100 kr per 4 måneder. 0,83 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (99kr/måned) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE

Prøveperiode*

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 1 kr per uke. 0,14 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris.
  • *Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (99kr/måned) (55kr/uke).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.