Tapte i retten

Naomi Campbell fikk for en gangs skyld ikke viljen sin.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er den britiske tabloidavisa Daily Mirror som har møtt den viljesterke supermodellen Naomi Campbell i retten. Tre dommere fant at avisa ikke gjorde noe galt da de skrev om den britiske skjønnhetens narkotika-avhengighet. De trykket et bilde av henne idet hun forlot lokalene til «Anonyme narkomane» i februar i fjor. Det gikk sterkt inn på Campbell.

Hun har forklart at hun følte seg «sjokkert, sint, forrådt og utsatt for et overgrep» av artikkelen, melder Sky News.

Saken har vært oppe i rettsvesenet tidligere, men The Daily Mirror ville ikke betale stjernens advokatutgifter på 650.000 pund (over 7 millioner kroner) i tillegg til 3.500 pund i oppreisning.

Dommeren i ankesaken framholdt at det ikke er et lovbrudd å omtale privatlivet til en kjendis i Campbells format. Dommeren hevdet at Campbell hadde løyet til offentligheten ved å hevde i intervjuer at hun i motsetning til mange andre modeller ikke brukte stoff. Redaktøren i The Mirror er fornøyd med avgjørelsen.

- Hvis man lyver til offentligheten gjennom mediene for å tjene penger, så har mediene et ansvar for å avsløre det, sier Piers Morgan ifølge Sky News.

TAPTE: Naomi Campbell må trolig betale advokatregninga sjøl. Her under visningen av Dolce og Gabbanas vår og sommerkolleksjon.