Tapte kampen mot kreften

Stortingsrepresentant Anneliese Dørum døde av kreft på Sentralsykehuset i Akershus i går kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det er ikke mer enn fire uker siden Ap-politikeren fikk beskjed om at hun hadde kun kort tid igjen å leve. Etter et plutselig smerteanfall og delvis lammelse oppsøkte hun Sentralsykehuset i Akershus. Prøvene viste at lungekreften allerede hadde spredd seg til leveren og hjernen.

- Jeg er ikke redd for å dø. Det jeg tenker mest på er barna mine. Jeg har levd et rikt og godt liv, fortalte Dørum til VG for litt over en uke siden.

De siste ukene tilbrakte hun sammen med den nære familien. Den ene av sønnene fremskyndet bryllupet sitt og holdt det hjemme i hagen for at moren kunne få være med.

Anneliese Dørum var inne i sin fjerde periode som representant for Akershus Arbeiderparti på Stortinget. Hun begynte i Stortinget som vararepresentant i 1981. Dørum har vært delegat til FNs generalforsamling og medlem av Nordisk Råd. Hun var utdannet adjunkt og arbeidet som lærer før hun ble yrkespolitiker.

Anneliese Dørum var en politiker med stor integritet som kjempet for sin overbevisning såvel overfor politiske motstandere som innen sitt eget parti. Den markante politikeren var kjent som «kjerringa mot strømmen», og gikk aldri av veien for å tale flertallet midt imot.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer