Tapte kampen mot kreften

Stortingsrepresentant Anneliese Dørum døde av kreft på Sentralsykehuset i Akershus i går kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er ikke mer enn fire uker siden Ap-politikeren fikk beskjed om at hun hadde kun kort tid igjen å leve. Etter et plutselig smerteanfall og delvis lammelse oppsøkte hun Sentralsykehuset i Akershus. Prøvene viste at lungekreften allerede hadde spredd seg til leveren og hjernen.

- Jeg er ikke redd for å dø. Det jeg tenker mest på er barna mine. Jeg har levd et rikt og godt liv, fortalte Dørum til VG for litt over en uke siden.

De siste ukene tilbrakte hun sammen med den nære familien. Den ene av sønnene fremskyndet bryllupet sitt og holdt det hjemme i hagen for at moren kunne få være med.

Anneliese Dørum var inne i sin fjerde periode som representant for Akershus Arbeiderparti på Stortinget. Hun begynte i Stortinget som vararepresentant i 1981. Dørum har vært delegat til FNs generalforsamling og medlem av Nordisk Råd. Hun var utdannet adjunkt og arbeidet som lærer før hun ble yrkespolitiker.

Anneliese Dørum var en politiker med stor integritet som kjempet for sin overbevisning såvel overfor politiske motstandere som innen sitt eget parti. Den markante politikeren var kjent som «kjerringa mot strømmen», og gikk aldri av veien for å tale flertallet midt imot.

Hun var politisk aktiv inntil for noen få uker siden.

<B>DØDE</B> Anneliese Dørum døde i går kveld.