Tapte krangel om fem millimeter i retten: - Det er drittirriterende

- Jeg blir dømt for noe jeg ikke har gjort, sier hobbyfiskeren.

BEVISET: Politiet mener hummeren på bildet var for stor til å fanges. Fiskeren nekter, og mener målingen ble feil utført. Foto: Politiet
BEVISET: Politiet mener hummeren på bildet var for stor til å fanges. Fiskeren nekter, og mener målingen ble feil utført. Foto: Politiet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Politiet mente hummeren var for lang. Jan Petter Von Tangen-Jordan mente kontrollørene hadde målt feil. Enige ble de ikke, og mandag havnet saken i Asker og Bærum tingrett, hvor fire vitner var innkalt.

Allerede tirsdag fikk den ivrige hobbyfiskeren avgjørelsen i saken, hvor stridens kjerne dreier seg om en hummer politiet mener var 32,5 centimeter da den ble fanget. Det er fem millimeter lenger enn hva som er tillatt.

Aktor i saken, politiadvokat Jørgen Brodal, la i retten ned påstand om at 30-åringen skulle kjennes skyldig uten at det ble utmålt noen straff, men at det skulle idømmes sakskostnader på 4000 kroner. Det fikk han medhold i.

- Jeg fikk resultatet nettopp, og retten mener jeg er skyldig. Det er drittirriterende. Jeg blir dømt for noe jeg ikke har gjort, sier Von Tangen-Jordan til Dagbladet.

Vurderer anke

Han er allerede i gang med å vurdere om saken nå skal ankes til lagmannsretten. I retten vitnet blant annet de to som hadde utført målingen. De mener at målingen var av det «snille» slaget - altså at hummeren var minst 32,5 centimeter.

Selv mener hobbyfiskeren at politiet har gjort det han betegner som et «utrolig slett arbeid».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer