Tapte mobbesak mot staten

Unni Vasaasen (50) tapte rettssaken der hun saksøkte staten fordi hun følte seg trakassert i jobben som hovedverneombud i Luftfartsverket.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg er veldig overrasket og sjokkert. Nå må LO og jeg snakke sammen om hva som skal skje videre. Jeg har ikke noe ønske om at resultatet skal bli stående slik, sier en svært nedslått Unni Vesaasen få timer etter at hun har mottatt dommen.

Prinsippsak

Vesaasen søkte erstatning på 1,5 millioner kroner etter at hun ble sykmeldt og seinere ufør av det hun oppfattet som mobbing fra luftfartsdirektør Per Arne Skogstad. Bak Vesaasen står Norsk Tjenestemannslag og LOs juridiske kontor. Bak Skogstad står regjeringsadvokaten. Fagbevegelsen og staten har stått steilt mot hverandre i saken, som er blitt sett på som en prinsippsak om hvor grensen for trakassering på arbeidsplassen går.

- Det er leit at saken har blitt framstilt som en personkonflikt. Det den egentlig handler om, er et hovedombud som har handlet på vegne av de ansatte. Jeg er veldig lei meg på vegne av de ansatte, sier hun. Vesaasen er midlertidig uføretrygdet på grunn av arbeidsforholdene.

Sjokkert

Jurist Unni Vesaasen har jobbet i Luftfartsverket i åtte år.

Vesaasens advokat, Ragnhild M. Hagen, er også rystet over utfallet i dommen.

- Vi har ikke rukket å lese begrunnelsen nøye, men jeg synes bevisvurderingen har en rekke svakhetspunkter, sier hun.

I løpet av neste uke avgjør de om de anker saken .

- Slik jeg ser det nå, ligger det an til anking, sier Hagen.

Per Arne Skogstad var i går kveld i utlandet og ikke tilgjengelig for kommentar.

Statens prosessfullmektig, advokat Ole Christian Borge, sier at staten tar til etterretning at tingretten har lagt deres argumentasjon til grunn. Utover det vil han ikke kommentere saken.

SKUFFET: Unni Vesaasen er sjokkert over at hun ikke fikk medhold i «mobbesaken».