Tapte mot Carl I. Hagen igjen

Men Jan Simonsen er fortsatt blid og fornøyd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I dag ble Jan Simonsen dømt i lagmannsretten til å betale saksomkostninger til Hagen, Solveig Horne og sentralstyret i Fremskrittspartiet på 521.000 kroner.

Simonsen gikk til sak da han følte seg ærekrenket av Carl I. Hagen på bakgrunn av et dokumentarprogram på TV2, men tapte første runde i retten.

- Renvasket

På tross av nok et tap er Simonsen alt annet enn misfornøyd.

- Grunnlaget var å bli renvasket og det har jeg blitt. Dommen slår fast at det ikke finnes bevis og jeg er glad for at jeg har blitt renvasket for groteske påstander fra Carl I. Hagen.

- Kommer du til å anke saken?

- Jeg tror det er viktig at Høyesterett ser på dette. Man bør ha et visst belegg for å fremsette påstander. Idag er det fritt frem. Jeg går til Strasbourg hvis det er nødvendig.

Startet med Enka

Saken startet for fem år siden da Simonsen ble ekskludert fra partiet. I programmet Rikets tilstand på TV2 kom det frem at Simonsen skulle ha hjulpet innehaveren av det tidligere homsestedet Enka mot at han skulle få servert gratis øl.

Programmet startet debatten om Simonsens privatliv, som Carl I. Hagen mente var forkastelig og uakseptabelt for en stortingsrepresentant.

Dagen etter programmet sa Frp-lederen i Rogaland, Solveig Horne, at Simonsen burde ekskluderes og at han hadde misbrukt sin stilling.

Simonsen svarte med å saksøke Carl I. Hagen, Solveig Horne og sentralstyret i Frp.

Jan Simonsen satt på Stortinget i 12 år for Frp før han ble ekskludert, samt fire år uten å tilhøre noe parti.

<B>NYTT TAP:</B> Jan Simonsen og hans advokat Per Danielsen.