Tapte mot Carl I. Hagen igjen

Men Jan Simonsen er fortsatt blid og fornøyd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I dag ble Jan Simonsen dømt i lagmannsretten til å betale saksomkostninger til Hagen, Solveig Horne og sentralstyret i Fremskrittspartiet på 521.000 kroner.

Simonsen gikk til sak da han følte seg ærekrenket av Carl I. Hagen på bakgrunn av et dokumentarprogram på TV2, men tapte første runde i retten.

- Renvasket

På tross av nok et tap er Simonsen alt annet enn misfornøyd.

- Grunnlaget var å bli renvasket og det har jeg blitt. Dommen slår fast at det ikke finnes bevis og jeg er glad for at jeg har blitt renvasket for groteske påstander fra Carl I. Hagen.

- Kommer du til å anke saken?

- Jeg tror det er viktig at Høyesterett ser på dette. Man bør ha et visst belegg for å fremsette påstander. Idag er det fritt frem. Jeg går til Strasbourg hvis det er nødvendig.

Startet med Enka

Saken startet for fem år siden da Simonsen ble ekskludert fra partiet. I programmet Rikets tilstand på TV2 kom det frem at Simonsen skulle ha hjulpet innehaveren av det tidligere homsestedet Enka mot at han skulle få servert gratis øl.

Programmet startet debatten om Simonsens privatliv, som Carl I. Hagen mente var forkastelig og uakseptabelt for en stortingsrepresentant.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer