Tapte nakensaken

Men flere støttet nakenbaderen Lars Egeland. Han gir ikke opp saken.

JA TIL NATURLIG NAKENHET: Lars Egeland er som SV-ledelsen imot stripping. Han ønsker i stedet fokus på naturlig nakenhet.  Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet.
JA TIL NATURLIG NAKENHET: Lars Egeland er som SV-ledelsen imot stripping. Han ønsker i stedet fokus på naturlig nakenhet. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LILLESTRØM (Dagbladet): Det var latter og god stemning i salen da SVs landsmøte skulle stemme over stortingsrepresentant og naturist Lars Egelands nakensak.

Ordstyrer Tom Christian Akselsen opplyste at det var dissens i SVs redaksjonskomité om saken. Komitéen hadde likevel innstilt på å avvise den.

Men det var ikke landsmøtet så sikre på. Da stemmene skulle telles opp, var det betydelig tvil. Men det var såpass mange for forslaget at avstemmingen måtte gjøres på nytt. Flertallet stemte til slutt saken ned. En god del lot være å stemme.

- Skuffende, men det var stor oppslutning om forslaget, sier Egeland selv.

- Å ikke skrive i programmet at man er positiv til naturisme, betyr ikke at man er negativ, sier en positiv Lars Egeland til Dagbladet.
- Kommer du til å fremme forslaget igjen?
- Ja, nå er saken satt på dagsorden, så neste gang tror jeg sikkert at det blir vedtatt, sier han.

Badet naken
I Dagbladet i dag hopper Egeland naken i landsmøtehotellets basseng for å fronte sin sak. Han ønsker å fremme mer naturlig nakenhet ved å legge til rette for naturisme.

- Jeg har alltid vært en naturist, og har lenge tenkt at det var en privat sak. Men det blir stadig tydeligere for meg at dette har med politikk å gjøre: Stadig flere mennesker blir fremmedgjort i forhold til egen kropp på grunn av porno og økt kroppsfiksering i samfunnet vårt. Folk kvier seg for å gå nakne i dusjen når de skal bade, sier Egeland.  

Han pleier å si at han «har sett tusen nakne kvinner. Høye, tynne, tette, store og små».  

- SV er mot kommersialisme av kroppen, og ønsker å gi folk et naturlig forhold til kroppen sin. Ved å opprette flere naturiststrender i Norge, vil flere mennesker få et mer naturlig forhold til menneskekroppen, sier Egeland til Dagbladet.  

Heikki liker forslaget
Utviklingsminister Heikki Holmås er selv nakenentusiast og liker forslaget til Egeland.

- Jeg bader naken som bare juling, og har vært på naturiststrendene både på Langøyene og Hovedøya i Oslo. Det er jo mye mer praktisk å kunne ta på en tørr «undik» etterpå, og å legge til rette for flere naturiststrender er bra, sier Holmås.  

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer