Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tapte og vant i boligmarkedet

Brødrene Roger (29) og Jan Espen Slinning (22) har nettopp solgt leilighetene sine. Roger solgte med et lite tap, mens Jan Espen fikk en fortjeneste på 180 000 kroner ved sitt boligsalg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Roger Slinning kjøpte leiligheten i Sørkedalsveien i Oslo i 1987 da markedet var på det høyeste. 680 000 kroner måtte han gi for leiligheten med to rom.

Markedet stupte

- Jeg trodde jeg gjorde et kupp fordi verditaksten var satt til 720 000 kroner. Men taksten var antageligvis uforholdsmessig høy. Bare to måneder etter at jeg kjøpte forandret markedet seg, og prisene begynte å gå nedover, sier Roger Slinning. I mai forsøkte han å selge leiligheten, men budene som kom var lave. Først sist uke kom det inn et bud på 650 000 kroner som han aksepterte. - Nå er jeg glad for at jeg har vært flink til å tilbakebetale lånet. Dermed sitter jeg igjen med en god egenkapital nå før jeg igjen skal ut på boligjakt, sier Slinning.

Tjente 180 000 kroner

Broren Jan Espen har vært atskillig heldigere. I 1993, da prisene var lave, oppdaget han en toromsleilighet i Bogstadveien som han fikk kjøpt for 400 000 kroner. I sommer la han ut leiligheten til salg og fikk et bud på visningen på 580 000 kroner. - Jeg så ingen grunn til å vente på et bedre tilbud og slo til, smiler han fornøyd, 180 000 kroner rikere. Fredag slo han selv til og kjøpte ny leilighet på Ullern for 780 000 kroner.