Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tapte politikamp - ble politisjef

Arne Johannessen tapte kampen om makta i Politiets Fellesforbund. Nå blir han politisjef i Sogn og Fjordane, mens medieskye Terje Ødegård i ro og fred kan styre fagorganisasjonen til ordensmakta.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er bare noen uker siden Arne Johannessen tapte ledervalget, da Norsk Politiforbund og Lensmannsetatens Landslag ble fusjonert. Et enstemmig landsmøte valgte sogningen til nestleder.

- Jeg følte nå at jeg hadde behov for nye utfordringer, og jobben som sjef for sammenslåtte Sogn politikammer og Sogndal lensmannskontor gleder jeg meg til. Den kom veldig beleilig for meg, sier Johannessen.
Overfor Dagbladet innrømmer Arne Johannessen at han ikke hadde søkt politisjefstillingen, dersom han hadde blitt valgt til leder og ikke nestleder på fusjonslandsmøtet like før jul.

Innsidere i Politiets Fellesforbund er ikke overrasket over at Johannessen går til en politisjefstilling.

Det er ingen hemmelighet at kjemien mellom Ødegård og Johannessen ikke har vært den beste. De har stått for to helt forskjellige lederstiler.

- Jeg gleder meg til å ta fatt på den nye jobben, sier Johannessen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!