Tapte søksmål om feilbehandling av borrelia-infeksjon

Eivind Markhus (42) ble ikke lam av flåttbitt, mener retten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Dagbladet.no har fulgt saken til tidligere Strømsgodset-spiller Eivind Markhus (42), som har saksøkt staten for feilbehandling etter at han har blitt fullstendig lenket til rullestolen. Norske leger har gitt ham diagnosen ALS (amyotrofisk lateralsklerose), en nervesykdom med dødelig utgang. Utenlandske eksperter har avdekket en aktiv borreliainfeksjon i kroppen hans som etterlikner ALS. Borreliainfeksjonen stammer fra et flåttbitt i 2000.

I dommen fra Oslo tingrett, som kom i går, tapte Eivind Markhus fullstendig. Han må også betale Pasientskadenemdas saksomkostninger.

- Dommen medfører at flere menneskeliv kan gå tapt. Dette pga at personer blir satt i feil diagnosebås. Jeg skylder på motpartens sakkyndige som ikke ville ta til seg det ledende norske og internasjonale borreliaeksperter fortalte. Når tingretten og helsevesenet ikke tar ansvar, kan ikke jeg sitte å se på det, så jeg anker, skriver Eivind Markhus til Dagbladet.no.

Kritiserer utenlandsk lege

- Jeg synes dommen illustrerer et generelt problem, nemlig hvor vanskelig det er å føre rettssaker når Rikshospitalet er involvert. Få norske leger tør å gå imot Rikshospitalet, og det synes jeg er et rettssikkerhetsproblem, sier Markhus\' advokat Edmund Asbøll til Dagbladet.no.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer