Escalon: Opplever større konkurranse i Oslo enn i Bergen. Foto: Iván Kverme 
Escalon: Opplever større konkurranse i Oslo enn i Bergen. Foto: Iván Kverme Vis mer

Tapte tapaskrigen på Grünerløkka

- Vi fikk det ikke til, sier medeier Trond Kjellevold i den bergenske tapaskjeden Escalon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Et modig valg, konkluderte Finansavisens restaurantanmeldere Long and Short da bergenskjeden Escalon etablerte seg vegg-i-vegg ved konkurrenten Delicatessen på Grünerløkka i Oslo.

Restauranten, som åpnet høsten 2014, hadde to etasjer og plass til 150 gjester. Håpet var at omsetningen skulle ligge på mellom 20 og 25 millioner kroner i året, og bli tapaskjedens flaggskip. Allerede halvannet år etter var det over. 9. juni meldte restauranten oppbud, skriver Finansavisen onsdag.

Fikk det ikke til

- Det er synd. Det var jo en kjempestilig restaurant, men vi fikk det ikke til, sier medeier Trond Kjellevold i Escalon til Finansavisen.

Tapet ligger på i underkant av fire millioner kroner, ifølge Kjellevold. Han forteller at det var høye kostnader som knakk restauranten.

- Vi jobbet iherdig med gårdeieren om å sette ned husleien, men det gikk ikke. Etter styremøtet i juni meldte vi oppbud, forteller Kjellevold til Finansavisen.

En annen feilvurdering som ble gjort var størrelsen på restauranten.

Utfordret Delicatessen

- Flere anmeldere var skeptiske til at dere åpnet et steinkast unna Delicatessen. Hadde de rett?

- Hvor lurt det var å etablere seg der, kan vi ikke svare på. Vi tenkte ikke så mye på det. Vi fikk tilbudet og kastet oss over det, svarer Kjellevold.

I Bergen er Escalon den ubestridte tapaskongen, og teller totalt tre restauranter. Restauranten ved Fløibanen åpnet i 1998, og er Norges eldste i sitt slag.

Les også:
Donald Trump fikk nei - milliardær fra Larvik fikk ja
Pengemaskin: Gikk fra 0 til 186 millioner på tre år