Tar 20 000 syriske kvoteflyktninger - frivillig

- Storbritannia vil vise verden at vi er et medmenneskelig land.

REAKSJONER VERDEN OVER:  Denne grafitti-versjonen av tre år gamle Aylan Kurdi henger på en vegg i Sorocaba i Brasil med teksten fred, fred, fred - forlatt. Bildet av den døde syriske gutten, skylt i land på en gresk strand, har også berørt småbarnsfar og statsminister David Cameron i Storbritannia. Foto: Paulo Whitaker, Reuters/NTB Scanpix.
REAKSJONER VERDEN OVER: Denne grafitti-versjonen av tre år gamle Aylan Kurdi henger på en vegg i Sorocaba i Brasil med teksten fred, fred, fred - forlatt. Bildet av den døde syriske gutten, skylt i land på en gresk strand, har også berørt småbarnsfar og statsminister David Cameron i Storbritannia. Foto: Paulo Whitaker, Reuters/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Storbritannia skal ta imot 20 000 syriske overføringsflyktninger fra leirer i Midtøsten over de neste fem årene, sier statsminister David Cameron.

Storbritannia står utenfor EUs asylsamarbeid og er derfor ikke blant landene som skal ta imot asylsøkere som fordeles mellom EU-landene i kvoter for å avlaste Italia, Hellas og Ungarn.

Men mandag sa Cameron til Parlamentet at de likevel vil ta imot syriske flyktninger, men at de skal være overføringsflyktninger fra leirer som FN støtter i landene rundt Syria.

- Slik vil vi vise verden at vårt land er et medmenneskelig land som står opp for våre verdier og hjelper dem som er i nød, sa Cameron.

Cameron er kommet under sterkt press fra både vanlige briter og mediene for å gjøre mer i forbindelse med flyktningkrisen, ifølge AFP - DPA.

Over 350 000 vanlige briter har undertegnet et opprop til regjeringen om å ta inn flere flyktninger.

Berørt av bildet Men det som for alvor fikk Cameron på glid, var bildet av den tre år gamle gutten som skylte død opp på en stand i Tyrkia i forrige uke. Cameron, som selv har små barn, ble tydelig berørt av bildet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.