Tar 20 000 syriske kvoteflyktninger - frivillig

- Storbritannia vil vise verden at vi er et medmenneskelig land.

 REAKSJONER VERDEN OVER:  Denne grafitti-versjonen av tre år gamle Aylan Kurdi henger på en vegg i Sorocaba i Brasil med teksten fred, fred, fred - forlatt. Bildet av den døde syriske gutten, skylt i land på en gresk strand, har også berørt småbarnsfar og statsminister David Cameron i Storbritannia. Foto: Paulo Whitaker, Reuters/NTB Scanpix.
REAKSJONER VERDEN OVER: Denne grafitti-versjonen av tre år gamle Aylan Kurdi henger på en vegg i Sorocaba i Brasil med teksten fred, fred, fred - forlatt. Bildet av den døde syriske gutten, skylt i land på en gresk strand, har også berørt småbarnsfar og statsminister David Cameron i Storbritannia. Foto: Paulo Whitaker, Reuters/NTB Scanpix.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Storbritannia skal ta imot 20 000 syriske overføringsflyktninger fra leirer i Midtøsten over de neste fem årene, sier statsminister David Cameron.

Storbritannia står utenfor EUs asylsamarbeid og er derfor ikke blant landene som skal ta imot asylsøkere som fordeles mellom EU-landene i kvoter for å avlaste Italia, Hellas og Ungarn.

Men mandag sa Cameron til Parlamentet at de likevel vil ta imot syriske flyktninger, men at de skal være overføringsflyktninger fra leirer som FN støtter i landene rundt Syria.

 BERØRT AV BILDET:  Statsminister David Cameron lover at Storbritannia tar i mot kvoteflyktninger. Foto: Rex Shutterstock, NTB Scanpix.
BERØRT AV BILDET: Statsminister David Cameron lover at Storbritannia tar i mot kvoteflyktninger. Foto: Rex Shutterstock, NTB Scanpix. Vis mer

- Slik vil vi vise verden at vårt land er et medmenneskelig land som står opp for våre verdier og hjelper dem som er i nød, sa Cameron.

Cameron er kommet under sterkt press fra både vanlige briter og mediene for å gjøre mer i forbindelse med flyktningkrisen, ifølge AFP - DPA.

Over 350 000 vanlige briter har undertegnet et opprop til regjeringen om å ta inn flere flyktninger.

Berørt av bildet
Men det som for alvor fikk Cameron på glid, var bildet av den tre år gamle gutten som skylte død opp på en stand i Tyrkia i forrige uke. Cameron, som selv har små barn, ble tydelig berørt av bildet.

 REAKSJONER VERDEN OVER:  Bildet av druknede, tre år gamle Aylan har utløst sympati for syriske flyktninger over hele kloden. En gruppe ungdommer markerte sin støtte på denne måten på en strand på Coney Island i New York søndag. Banneret sier New York City: Solidaritet med Syria. Foto: Erik McGregor, Demotix/Corbis/NTB Scanpix.
REAKSJONER VERDEN OVER: Bildet av druknede, tre år gamle Aylan har utløst sympati for syriske flyktninger over hele kloden. En gruppe ungdommer markerte sin støtte på denne måten på en strand på Coney Island i New York søndag. Banneret sier New York City: Solidaritet med Syria. Foto: Erik McGregor, Demotix/Corbis/NTB Scanpix. Vis mer

Men 20 000 er fortsatt langt mindre enn det andre land i Europa nå må ta hånd om. Tyskland venter for eksempel 800 000 asylsøkere i år, og EU utarbeider nå planer om å fordele 200 000 flyktninger som nå er i Hellas, Italia og Ungarn blant de øvrige EU-landene.

Storbritannia har hittil bare tatt inn 216 syriske kvoteflyktninger, mens rundt 5 000 til har kommet seg til landet på egen hånd og fått asyl.

2 450 ekstra til Quebec
Innvandringsministeren i Quebec opplyste mandag at den kanadiske provinsen vil ta imot 3 650 syriske flyktninger i løpet av året, og ba regjeringen i Ottawa bistå i prosessen.

Ministeren Kathleen Weil sier at den fransktalende provinsen vil øke antall flyktninger de skal ta imot med 2 450 på toppen av de 1 200 som alt er lovet.

 REAKSJONER VERDEN OVER:  Barn på Gazastripen legger roser på en sandskulptur av Aylan Kurdi på stranda Puri, 65 kilometer fra  Bhubaneswar mandag. Foto: Majdi, Fathi, Zuma Press/NTB Scanpix.
REAKSJONER VERDEN OVER: Barn på Gazastripen legger roser på en sandskulptur av Aylan Kurdi på stranda Puri, 65 kilometer fra Bhubaneswar mandag. Foto: Majdi, Fathi, Zuma Press/NTB Scanpix. Vis mer

Hun sier at beslutningen er svar på et folkekrav som har reist seg de siste dagene fra beboere i Quebec som ønsker å gjøre mer for dem som er på flukt.

Quebec må ha grønt lys fra den føderale regjeringen for å sette planen i verk.

(NTB).

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram