Trump varsler møte om tre-fire uker

Tar all ære for Korea-møte

USAs president, Donald Trump holdt valgkampmøte i Michigan.

HYLLET SEG SELV: USAs president Donald Trump var lørdag kveld i Michigan på et såkalt Make America Great Again-arrangement. Foto: REUTERS/Joshua Roberts
HYLLET SEG SELV: USAs president Donald Trump var lørdag kveld i Michigan på et såkalt Make America Great Again-arrangement. Foto: REUTERS/Joshua Roberts Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

NEW YORK (Dagbladet): Mens den politiske eliten og pressen samlet seg i Washington D.C. til den årlige korrespondentmiddagen, dro USAs president ut av byen.

Vanligvis er det tradisjon at den sittende presidenten møter pressen og lar en komiker spøke med seg, og også selv gir en spøkefull tale. Det har Trump unngått både i år og i fjor. I stedet brukte han blant annet kvelden til å komme med nye stikk mot pressen og snakke om Nord-Korea da han dro på det som minnet mest om et valgkamparrangement i Washington i Michigan.

«Fake News»

Mens publikum taktfast ropte «Nobel! Nobel!» som et implisitt krav om at Trump får fredsprisen, skrøt han selv av hvordan hans egen innsats er årsaken til det historiske møtet mellom lederne i Nord- og Sør-Korea, henholdsvis Kim Jong-un og Moon Jae-in fredag. De to tok hverandre i hendene og lovet å jobbe for fred og atomnedrustning.

- Moon gir oss en enorm del av æren. Han gir oss all æren. Jeg hadde folk fra «fake news» i morges som spurte: Hva mener du, President Trump, at du hadde med dette å gjøre? La meg si det: Hva med alt, sier en særdeles oppglødd Trump under arrangementet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer