Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tar ansvar for massakre

Gruppen til den ytterliggående islamisten Abu Mussab al-Zarqawi påtar seg ansvaret for massakren av nærmere 50 soldatrekrutter i Irak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det går fram av et islamsk nettsted.

43 unge rekrutter og deres fem sjåfører ble i helgen funnet likvidert ved byen Baquba, nordøst for Bagdad. Alle mennene var skutt i hodet, ifølge irakiske sikkerhetsstyrker.

-Henrettelse

- Barn av al-Qaida-organisasjonen for hellig krig i Irak har lyktes i ta livet av 48 korrupte hoder, medlemmer av den irakiske nasjonalgarden, heter det i en erklæring lagt ut på nettet.

37 av de drepte ble funnet lørdag, mens de resterende 11 ble funnet søndag morgen ved veien til byen Mandali ved grensen til Iran.

- Vi har funnet 48 lik, inkludert fem sivile som var sjåfører. Dette var en henrettelse, likene lå med ansiktet ned og alle hadde et kulehull i hodet, opplyste Ali al-Kaaki, offiser i den irakiske nasjonalgarden til nyhetsbyrået AFP.

Lokalt politi opplyste at soldatene ble drept i et bakholdsangrep da de var på vei hjem på perm.

Ifølge en anonym sikkerhetskilde var alle soldatene ubevæpnet og i sivile klær.

Busser brent

Soldatene skal ha kjørt i tre forskjellige minibusser, og ble tvunget ut av bussene og ned på bakken før de ble skutt. To av bussene deres skal ha blitt brent etter drapene.

- Det virker som de ble tatt i et bakhold av en stor og velorganisert gruppe med god tilgang på informasjon, sier kilden til Reuters.

Soldatene skal ha fullført et 20 dagers treningsopplegg ved den iranske grensen, og var stasjonert i Kirkush, om lag 90 kilometer nordøst for Bagdad.

Irakiske soldater i den voksende sikkerhetsstyrken i Irak blir ofte angrepet av militante opprørere. Minst 20 soldater ble drept lørdag i to forskjellige bombeaksjoner gjennomført av opprørere.

Diplomat drept

Drapet på de irakiske rekruttene understreker uroen som herjer i Irak.

Søndag ble liket av en halshogd mann funnet drivende i elven Tigris ved den nordirakiske byen Kirkuk, og i Falluja ble fem mennesker rapportert drept etter et amerikansk angrep.

Krigen i Irak rammet søndag også sivile amerikanere, da diplomaten Ed Seitz ble drept i et granatangrep på den amerikanske militærbasen Camp Victory ved flyplassen i hovedstaden Bagdad.

Seitz er så vidt man vet den første amerikanske diplomaten som er drept i Irak.

- Jeg sørger over tapet av en av våre egne i dag i Bagdad. Ed Seitz var en modig amerikaner som var lojal overfor landet sitt, sa USAs utenriksminister Colin Powell i en uttalelse søndag.

Powell kommenterte imidlertid ikke hvordan granatangrepet skjedde, og det er ikke kjent hva Seitz gjorde på basen. En amerikansk soldat ble også såret i angrepet.

(®NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media